אוכל אורגני
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, ידוע כי אוכל אורגני אינו סופג ריסוס בכימיקלים ולכן טעים יותר ומכיל את כל המרכיבים התזונתיים שלו במלואם. קראתי אף כי חומרי ההדברה מאיצים את חימצון הגוף. בעיית מוצרי מזון כיום היא לא רק פגיעה באיכות כתוצאה מריסוסים, אלא גם הנדסה גנטית שנועדה ליצור יותר תפוקה וגודל. הנני בן 32 וסובל מקרדיומיופטיה מורחבת המתבטאת באי ספיקה מאוזנת. פרט לעובדה שהנני משתדל לאכול נכון ובריא, אני נוטה לרכוש (כמה שזמין) אוכל אורגני. האם אכן לאכילת אוכל אורגני ישנה חשיבות יתרה לחולי לב מאשר כלל האוכלוסיה? אם כן במה זה בא לידי ביטוי? תודה.
גל שלום, על פי גישת התזונה הטבעית לא צריך להיות הבדל בין תזונת האדם הבריא והחולה. שניהם צריכים לאכול את המזון הטהור והטוב ביותר בעולם ובכלל זה מזון מגידול אורגאני. לצערי בתרבות המערבית "המתקדמת" מחכים שתהיה "חולה כליות" ורק אז מגבילים מלח וחלבונים, או שתהיה "חולה לב" ורק אז מגבילים קפה, מלח, שומנים מהחי ועוד. חשוב להבין שאכילת מזון אורגאני מקילה על מערכות הפינוי והניקוי שלנו ובמיוחד הכבד והכליות והיות והגוף שלנו ומערכותיו הם שלמות אחת - זה משפיע באופן ישיר על תפקוד הלב ועל כל שאר האיברים בגוף. אני מציע לך לא לנסות לחפש "תרופה" למחלה הספציפית שלך (במקרה זה מזון אורגאני, ובמקרה קודם Q10...), אלא לטפל בגוף ובנפש במספר מישורים ואמצעים הקיימים כמו: תזונה איכותית, פעילות גופנית, טיפול במתחים, חשיבה חיובית, טיפולי גוף ואנרגיה, ניקוי גוף (צום תקופתי) וכד'. בהצלחה צביקה
שלום צביקה, תודה רבה. אני בהחלט התחלתי לשנות אורח חיים על פי הפירוט שלך ועוד. שינוי אורח חיים מהרגלים מערביים סנטנדרטיים לאורח חיים בריא ונכון בייחוד לחולי לב הוא תהליך ארוך שאני בעיצומו. אני אף משוכנע שבשלב מסויים אף אנצח את המחלה ואפסיק עם התרופות או המינון. כמובן שאני זקוק להדרכה, ולכן אני בקשר גם עם עוד בעלי מקצוע הקשורים לרפואה טבעית או התעמלות סינית וכד', אני מאמין כי בשלב מסויים אפגוש גם אותך על מנת לקבל ייעוץ תזונה. שבת שלום. גל