יותר מדי סוכר
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם כדאי להימנע מלאכול הרבה סוכר מבחינה בריאותית (אין לי סוכרת ואין לי שום בעיה עם משקל), והאם זה משנה אם הסוכר מגיע ממאכלים בריאים (קורנפלקס, פירות, מעדני חלב וכו') או מאחרים.
סימה, לדעתי האישית: כדאי. זה שאין לך עכשיו זה לא אומר שלא יהיה לך בעתיד. עדי
שלום סימה. סוכר הוא מוצר מזוקק מעשה ידי האדם, והגוף שלנו לא נועד לקבל אותו, ובודאי לא בכמויות גדולות. בטבע יש לא מעט סוכר, בפירות, בירקות, בדגנים וכו'. אך הסוכר בתוך הפרי או הירק מגיע בחבילה אחת עם הויטמינים והמינרלים הדרושים לפירוקו והטמעתו בגוף. הסוכר הלבן מגיע לבד, ולכן פירוקו ועיכולו דורשים מהגוף להשקיע את הויטמינים והמינרלים הללו. התוצאה, לכן, של תפריטים עשירים בסוכר לבן ועניים בפירות , ירקות ודגנים מלאים, יכולה להיות חוסרים בסידן, זרחן, ויטמיני B מסוגים שונים, ועוד. אכילת סוכרים בכמויות גדולות גם גורמת ללבלב לעבודת יתר, ויחד עם השמנה , ייתכן שעם השנים תתפתח סוכרת, או מחלות אחרות כמו טרשת עורקים. חשוב לציין שעודף סוכר בתפריט, גם אם הוא דל שומן, גורם לעלית רמת הטריגליצרידים בדם, ולהשמנה. בקיצור, מאד לא רצוי לאכול כמויות גדולות של סוכר לבן, בצורת שתיה ממותקת, ממתקים , עוגות ועוגיות וכד'. יחד עם זאת, קיצוניות גם לא רצויה. לרובנו יש נטיה טבעית למתוק, ואין סיכוי שנימנע מסוכר לחלוטין. הפתרון הרצוי, לדעתי, הוא להרשות לעצמך לאכול מזונות המכילים סוכר, אך להשתדל שיהיו חלק קטן יחסית מהתפריט היומי שלך. את החשק למתוק תוכלי לעתים להרגיע גם באמצעות פרי, טרי או יבש, שעדיף בהרבה על סוכר לבן. בהצלחה.