מיצי ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/05/2001 | 20:49 | מאת: רחל

רכשנו מסחטת ירקות ופרות קשים . התעורר ויכוח ביני לבין בעלי, בעלי טוען שאפשר לסחוט מיץ ולשמור במקרר. אני טוענת שיש לשתות את המיץ מיד לאחר הסחיטה, מפני שאחרת הוא מאבד ויטמינים ואת ערכו התזונתי. מי מאיתנו צודק? כמה זמן לאחר סחיטת מיץ ירקות או פירות יישמר ערכו התזונתי ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
25/05/2001 | 19:10 | מאת: נירה אולנד

שלום רחל בסחיטת מיצים אכן מתרחש אובדן מסויים של ויטמינים, וביחוד ויטמין סי, שחשוב לנו לקבלו מידי יום. ויטמין זה מתחמצן במגע עם אויר, אור וחום, וגם במגע עם מתכות (כמו הסכין המרסקת את הפרי לפני הסחיטה). עם סחיטת המיץ חלק מהויטמין כבר הרוס, והוא ממשיך לההרס עם הזמן, כך שככל שיעבור יותר זמן מהסחיטה עד השתיה, כך קטנה והולכת כמות ויטמין סי שבמיץ. ויטמינים נוספים שכמותם קטנה עם החשיפה לאויר והשהיה של המיץ לפני השתיה הם בטא-קרוטן, ויטמין B1, וניאצין. אובדן חשוב נוסף שאתם מאבדים על ידי סחיטת פירות וירקות הוא את גוף הפרי או הירק. החלק שנזרק לאחר סחיטת המיץ למעשה מכיל סיבים תזונתיים, וסוגים שונים של חומרים חשובים הנמצאים בגוף הפרי ולא מגיעים למיץ (כמו אנטיאוקסידנטים מסוג ביופלבונואידים בפירות הדר למשל). במקרה זה לא משנה כמה זמן עבר, עצם סחיטת המיץ מפרידה חומרים אלו מהמיץ, והם נזרקים במקום להגיע לגופכם. ברורה מכאן דעתי שבדרך כלל עדיף לאכול פירות וירקות שלמים מאשר להפוך אותם למיץ. אם אתם נהנים לשתות מיצים, אין בכך בעיה, אך המשיכו גם לאכול פירות וירקות בנוסף למיצים, כדי לקבל את כל מה שיש להם להציע. וכמובן, שככל שתשתו את המיץ קרוב יותר להכנתו, כך תקטינו את אובדן הויטמינים מהמיץ. בתאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית