ירקות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
רציתי לברר איתך, האם נכונה האמירה ,כי בירקות ירוקים ובמיוחד בקליפתם יש יותר ויטמינים והם עדיפים על שאר הירקות , מכיוון שהיום יש פלפל ירוק אך ישנם גם פלפל סגול ופלפל צהוב , האם יש להם את אותם ויטמינים כבפלפל הירוק
עינת שלום, ירקות ירוקים כמו מלפפון ופלפל אינם עשירים יותר בויטמינים מירקות צהובים או אדומים ויתרה מזו, בירקות אדומים או כתומים יש יותר ויטמין C או יותר בטא-קרוטן (שזו צורה של ויטמין A) מאשר בירוקים. לדוגמא: בפלפל אדום יש כמעט פי- 2 ויטמין C מאשר בפלפל ירוק. לירקות ירוקים עליים כמו סלרי, תרד, כרוב, ברוקולי יש ערך תזונתי גבוה כי הם משמשים מקור טוב לויטמינים ומינרלים. ובאשר לקליפות - הן לא מכילות בכלל ויטמינים אלא רכיבים אחרים הנקראים סיבים תזונתיים, ותפקידם לשפר את תפקוד מערכת העיכול ואת תקינות היציאות. על הסיבים תוכלי לקרוא בכתבה שתופיע באחד הגיליונות הקרובים של מגזין האתר.