ברזל וסלק
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
נאמר לי שניתן להכין מיץ סלק ולשתות ממנו 30 מל פעם ביום על מנת להעלות את רמת ההמוגלובין בדם. האם מיץ סלק שנשמר במקרר "מחזיק" בברזל או שהברזל מתפרק? תודה
שלום גל צר לי לנפץ את המיתוס: סלק לא מכיל כמות גדולה במיוחד של ברזל. ישנם מקורות הרבה יותר טובים לברזל: בשר מכל הסוגים, כבד, עוף, קטניות, טחינה, אגוזים וזרעונים, ירקות ירוקים ופירות יבשים אפילו לחם אחיד מכיל פי אחד וחצי יותר ברזל מסלק. אם את אוהבת לשתות מיץ סלק, שיהיה לך לבריאות ולהנאה. אך אם את מעוניינת להעלות את רמת ההמוגלובין, דאגי לכמות משמעותית של משהו מכל המזונות הנ"ל בכל ארוחה שאת אוכלת. ברזל במיץ סלק לא מתפרק, אך הוא עלול להתחמצן, מה שהופך אותו למזיק. אם כבר את שותה מיץ סלק, עדיף להכין ולשתות מייד. בתאבון.