תיבול בגרעינים ואגוזים בסלט
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, לאחרונה התחלתי לתבל את סלט החסה שלי (מלבד חצי קופסת טונה במים) גם בכף אחת של גרעינים שונים (חמניות, דלעת, פשתן). שאלתי, האם השילוב הינו נכון מבחינה תזונתית? ארוחה זו משמשת לי כארוחת צהריים. עלי לציין, כי במשך חודש הורדתי רק 2 ק"ג למרות שאני עושה פעילות גופנית אירובית 5 פעמים בשבוע במשך יותר כשעה. (אני בת 46 ועלי להשיל כ-10 ק"ג). אשמח לקבל הנחיה תזונתית לגבי תפריט הכולל אגוזים. בתודה מראש, הגר
שלום הגר קודם כל, הרשי לי לברך אותך על הירידה המתונה והנכונה במשקל. אכן, הקצב הרצוי לירידה הוא של לא יותר מחצי קילו בשבוע, וזה בדיוק הקצב שבו ירדת. המשיכי כך. טוב מאד גם שאת מקפידה על פעילות גופנית. לגבי הגרעינים והאגוזים: הם מכילים שמנים, ויטמינים ומינרלים הנחוצים לנו, ומאד כדאי לשלב אותם בתפריט. לא כל כך משנה מה הרכב הארוחה, מה שמשנה הוא שתלעסי אותם טוב, כדי שלא יצאו כפי שנכנסו, אלא יצליחו להתעכל בגופך. הוספתם לסלט היא פתרון נהדר, ואת יכולה גם להוסיף אותם לאורז או לתבשילים שונים, או אפילו לאכול אותם כחטיף עם פרי. באגוזים וגרעינים קלופים יש , לצערנו , גם הרבה מאד קלוריות. לכן הגבילי את עצמך לכמות של כף או שתיים ביום. מומלץ גם שתגווני את התפריט היומי שלך. אכילת אותו תפריט מידי יום מובילה לשעמום ולשבירה. את יכולה להוסיף לסלט גבינה מלוחה 5% או פחות, במקום הטונה. או ביצה קשה. או לאכול ירקות מבושלים עם בשר עוף. נסי לגוון. והערה לגבי גרעיני פשתן: חשוב שתדעי שבכמות של שתי כפות ליום גרעיני פשתן נחשבים למשלשלים. כמו כן, אסור בתכלית האיסור לטחון אותם ולהשאיר במקרר לאכילה אחר כך. השומן בהם מתחמצן ויוצר תרכובות רעילות!! אפשר לאכול אותם שלמים (וללעוס), או לטחון ולאכול מייד. בהצלחה.
שלום נירה, ראשית המון תודה על ההסבר המעמיק! בנוסף, יש לי שאלה בקשר ללקיחת ויטמינים מסוג E ו-C. האם הם מכילים קלוריות? במידה וכן כמה והאם לכן עלי להפחית מכמות המזון היומי? תודה על תשובתך. בברכה, הגר