חלב סויה 3 לעומת 1 אחוז שומן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

31/05/2001 | 07:40 | מאת: עמוס

האים נכון יהיה להגיד ש 3 אחוז יותר בריא מ 1 אחוז. הנחתי היא ש 3 אחוז מכיל יותר חומצה שומנית LNA כמו כן האים 3 אחוז מכיל יותר פיטוכימיכלים הידועים בתכונותיהם האנתי סרטניות

לקריאה נוספת והעמקה
02/06/2001 | 12:12 | מאת: נירה אולנד

שלום עמוס שומן הסויה, שנמצא בחלב סויה, הוא שומן צמחי, שכמותו יש בתזונה שלנו בשפע רב ואפילו מוגזם. אין צורך להעדיף את ה 3% מסיבה זו. כמעט בכל מזון שאתה אוכל , שהוכן בחוץ וגם בבית, יש שמן צמחי במידה זו או אחרת, כולל שמן סויה. לגבי הפיטוכימיקלים שבסויה, הם אכן חשובים מאד , ועוזרים לגוף להלחם בסרטן, טרשת עורקים ועוד הרבה רעות חולות. יחד עם זאת אין סיבה להניח שיש אותם יותר ב 3%, הם לא נמצאים בהכרח בפרקציה השומנית. חלב סויה משני הסוגים מדולל מאד במים. כמקור טוב לפיטוכימיקלים הנמצאים בסויה אני ממליצה לך על טופו, שעשיר בהם במיוחד.יש גם "אגוזי סויה", שהם פולים שלמים קלויים ומלוחים, ודי טעימים.שני המזונות הללו נמכרים בחנויות טבע, וגם ברשתות השיוון הגדולות. לסיכום, בחר לשתות חלב סויה שטעים לך יותר. לרמת השומן אין אפקט תזונתי חשוב במקרה הזה. בתאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית