דגני סובין מצופים שוקולד
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, אני סובלת מבעיות במערכת העיכול, עצירות וטחורים ו.... יש לי מספר שאלות: בכתבה של איתי ויזר מתוארים דגני סובין מצופים שוקולד. רציתי לדעת היכן קונים כאלו? מה ההבדל בין סובין חיטה לסובין שיבולת שועל, ומה עדיף? מה בנוגע לסיבי שיבות שועל, האם הם יכולים לסייע לי? מהם סיבים פרה-ביוטיים, האם הם קשורים למערכת העיכול? תודה רבה וסליחה על השאלות הרבות....
שלום שושי לא נתקלתי בכתבתו של איתי ויזר, ולכן לא אוכל לענות לך . אך בכל מקרה, כל המוצרים החדשים מסוג זה מוצאים את דרכם למדפי רשתות השיווק, צריך רק קצת סבלנות. לפני שאענה לך בנושא הסיבים התזונתיים מסוגים שונים, ברצוני להתייחס לבעיית העצירות והטחורים. הדרך הנכונה בעיני להלחם בעצירות היא קודם כל באמצעים טבעיים, לפני שפונים לתוספים שונים (וסיבים הנמכרים בנפרד הם בעיני תוסף): 1. אכילת פירות וירקות העשירים בסיבים תזונתיים בלתי מסיסים: שעועית ירוקה, תירס, אפונה, במיה, ירקות ופירות כולל קליפתם ככל האפשר, תותים, וכד'. אפשר לבשל , לאפות, לצלות או לאכול חי, זה לא משנה מבחינת הסיבים.מזונות נוספים העשירים בסיבים: דגנים מלאים כמו לחם מלא, אורז מלא, קוואקר מלא, וקטניות (חומוס, שעועית יבשה, אפונה יבשה, פול, עדשים). 2. שתיה מרובה חיונית ביותר למניעת עצירות. שתי לפחות 10 כוסות שתיה ביום. 3. פעילות גופנית ממריצה את כל הגוף וגם את המעיים. הקפידי לבצע לפחות 30 דקות פעילות ביום, כולל הליכה, שחיה, מחול אירובי, או כל דבר אחר שבא לך. אם את מחליטה, בנוסף לכל אלה, להוסיף סובין לתפריטך, הקפידי עוד יותר על שתיה. סובין שלא נוספו אליו לפחות 2 כוסות מים יגרום להגברת העצירות, כי הוא סופח נוזלים. סובין חיטה מכיל סיבים בלתי מסיסים, שסופחים נוזלים, מתנפחים, מרככים את גוש הצואה ומגדילים את נפחו. כל זאת רצוי ומומלץ, לאחר שניסית לכלול בתפריטך מזונות המכילים סיבים כמפורט למעלה, ולא קיבלת את האפקט הרצוי. סובין שיבולת שועל עשיר דווקא בסיבים מסיסים. לאלה יש יתרון גדול לאנשים המנסים להוריד את רמת הסוכר, השומן או הכולסטרול בדמם. אך אין להם אפקט על עצירות. אינני מכירה את המושג "סיבים פרה-ביוטיים". הסיבים בתזונה הם מסיסים או לא מסיסים. בהצלחה ובריאות שלמה.