מה הערך התזונתי של סייטן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/04/2007 | 10:22 | מאת: יהודית א

שלום צביקה, אני ומשפחתי ובתי טבעוניות, לא אוכלות בשר, מוצרי חלב, ושום דבר אחר מן החי. לאחרונה התוודעתי לסייטן (seitan), שהוא בעצם חלבון חיטה, דהיינו גלוטן. הוא טעים מאד, הרבה יותר מוצלח ממוצרי הסויה למיניהם, וגם דומה יותר במרקמו לבשר. ברצוני לדעת מה ערכו התזונתי של גלוטן, והאם גם הוא מהווה תחליף לחלבון מן החי כדוגמת חלבוני הקטניות. בנוסף לכך - האם הוא עשוי להזיק גם למי שאיננו חולה בצליאק. תודה רבה יהודית

07/04/2007 | 07:39 | מאת: צביקה קורן

יהודית שלום, אכן הרבה צמחונים לא מודעים לקיומו של הגלוטן כתחליף לחלבון מהחי. הסייטן הנמכר בחנויות טבע הוא אחת הצורות של גלוטן מעובד. אני ממליץ לשלב אותו בתזונה הצמחונית, אם כי חלק מהמוצרים עשירים במלח (נתרן) וזה בעייתי. בסייטן יש כ 10% חלבון והוא יכול להוות תחליף (גיוון) לקטניות ולשקדים. בקישור שלהלן תמצאי הסבר מפורט יותר על הכנת גלוטן ללא תוספת מלח ומספר רב של מתכונים בריאותיים. http://www.vrg.org/recipes/vjseitan.htm בהצלחה צביקה

07/04/2007 | 08:39 | מאת: יהודית

האמנם רק 10% חלבון? חשבתי שזה חלבון טהור. תודה על הקישור המועיל. אכן הצמחונים בארץ עוד לא כל כך מכירים את הסייטן, אבל מסתבר שבעולם הוא ותיק מאד ומוכר מאד. חן חן יהודית

11/04/2007 | 14:12 | מאת: דני כהן

הסייטן היחידי שמשווק בארץ הוא מאוד מאוד בריאותי - הוא מיוצר מחיטה מלאה אורגנית, במפעל של הכושים העיבריים (קהילה סופר בריאותית) ויש לו 30 אחוזי חלבון. והנה הקישור בנושא: http://www.foodis.co.il/feature.asp?sec=8&featid=10677 יום טוב לכולם :-)

מנהל פורום תזונה טבעית