שומן צימחי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/06/2001 | 12:41 | מאת: חגית

שלום בחלק מהמזונות המוכנים,כתוב שזה מכיל שמנים צימחיים. האם שומן זה מזיק אם צורכים אותו לאורך שנים?

17/06/2001 | 21:27 | מאת: נירה אולנד

שלום חגית נדמה לי שאת מתכוונת ל"שומן צמחי מוקשה " או "שומן צמחי מוקשה חלקית", שמופיע על חלק מכריע מהמזונות המוכנים, כולל דברי מאפה מכל הסוגים. אכן, שומן כזה עובר תהליכים כימיים וחימום שמטרתם להפוך אותו למוצק בטמפרטורת החדר, וכן למנוע ממנו להתקלקל. בתהליכים אלו חלק מחומצות השומן עוברות שינוי שיכול להיות מסרטן. לכן, כדאי להמנע ככל האפשר ממזונות המכילים שומן כזה, אך במציאות חיינו זה קרוב לבלתי אפשרי, כי זה אומר שהכל את צריכה להכין בבית לבד, כולל ביסקויטים , קרקרים, קינוחים שונים, ועוד המון מוצרים. המלצתי היא להיות מודעים לעובדה ששומנים כאלה מאד לא מומלצים לנו, ולהשתדל לבחור את המוצרים שלא מכילים אותם, אם זה אפשרי. בתאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית