כולסטרול
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
איזה מאכלים אסור לאכול לאנשים שיש להם כלסטרול גבוה
פולטי שלום, יש כאן כתבות על כולסטרול (האחרונה יצאה ב23.6.00- והיא נקראת: "הטוב, הרע והלא נורא") פשוט להקליק על המלה "חיפוש" ואפשר למצוא אותן. עד אז, יש להמנע ממזונות עתירי שומן רווי. עדי
פולטי, לנוחיות גם מצאתי את הכתבות, אבל מכיון שאני לא יודעת עדיין איך לעשות לינק של כמה קבצים ביחד, אעשה אחד אחד. זהו הראשון http://magazine.doctors.co.il/article-view/242/ עדי
פולטי, הנה עוד אחת: http://magazine.doctors.co.il/article-view/247/ עדי
פולטי, זו האחרונה לבינתיים, יש עוד הרבה, אבל אלה בתור התחלה. http://magazine.doctors.co.il/article-view/252/ עדי
שוב שלום פולטי חשוב שתדע שהתזונה אחראית על חלק די קטן מכמות הכולסטרול בגוף. רוב הכולסטרול מיוצר על ידי הכבד, ואין לנו אפשרות להשפיע עליו לרדת בכמות, אלא אם משתמשים בתרופות המיועדות לכך. תזונה שהיא ענייה מאד בכולסטרול יכולה להוריד עד 15% מרמת הכולסטרול, ולעתים זה הבדל משמעותי. מזונות המכילים כולסטרול הם מזונות מן החי בלבד: בשר עם שומן, איברים פנימיים כמו כבד, טחול וכד', מוח, בשר בקר, כבש, חזיר. הודו ועוף מכילים פחות כולסטרול, אך גם בהם צריך להמנע מלאכול את העור או שומן שנראה לעין. גבינות שמנות- בדרך כלל גבינות עד 5% לא מכילות הרבה כולסטרול, אך מעל- כבר כן, לכן ירדו מהחשבון הגבינות הקשות, הצהובות והבשלות למיניהן. מבחינת דגים- הם דווקא מומלצים, מאחר והם מכילים חומצות שומן חיוניות שמגנות על הלב וכלי הדם, ואולי אף תורמות להורדת רמת הכולסטרול בדם. כדאי לאכול דגי ים צפוניים: סלמון, מקרל, בקלה וכד'. חלמון הביצה ידוע לשמצה כמכיל הרבה כולסטרול, מה שנכון. כיום יש ויכוח האם הביצה אכן כל כך מזיקה כפי שטענו לפני כמה שנים, ויש מומחים שטוענים שאכילת ביצה שלמה 3-4 פעמים בשבוע אינה מעלה ואינה מורידה את כמות הכולסטרול בדם. המחמירים ממשיכים לטעון שעדיף להמנע לחלוטין מחלמון הביצה, אך אפשר לאכול את החלבון (החלק הלבן). חשוב שתדע שלא רק כולסטרול במזון מעלה כולסטרול- גם עודף שומן בכלל, ושומן רווי בפרט, וכן עודף פחמימות גם כן יכולים להביא לעליה ברמת הכולסטרול. כדאי שתיצור קשר עם דיאטנית שתוכל להסביר לך יותר בפירוט ולהרכיב יחד איתך תפריט שיתאים לך. בהצלחה.