סויה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/06/2001 | 10:33 | מאת: מיכל

מהם יתרונותיה של הסויה שכל כך ממליצים עליה לאחרונה?

לקריאה נוספת והעמקה
29/06/2001 | 20:09 | מאת: נירה אולנד

שלום מיכל לסויה יש יתרונות רבים, ולהלן כמה מהם: 1. היא עשירה בחלבון מלא, ולכן יכולה להחליף מזונות חלבוניים מהחי, כמו בשר, ביצים ומוצרי חלב. 2. שמן הסויה הוא שמן צמחי, העשיר בחומצות שומן רב-בלתי רוויות, העדיפות על פני חומצות השומן הרוויות הנמצאות במזונות מן החי. 3. בסויה, בניגוד לבשר ושות', אין כולסטרול כלל. 4. בסויה יש מגוון ויטמינים ומינרלים חשובים, כולל ברזל וסידן, שני מינרלים חשובים שקל להגיע לחסר בהם, במיוחד אצל נשים בגיל הפריון, תינוקות וילדים צעירים. 5. הסויה, כמו יתר הקטניות, עשירה בסיבים תזונתיים, גם המסיסים, שמאטים את ספיגת הסוכר והשומן במעיים, וגם הבלתי מסיסים, שעוזרים להמנע מעצירות ושומרים על בריאות המעי. 6. יתרון חשוב שהתגלה רק לפני שנים מועטות הוא חומרים בשם פיטו-אסטרוגנים, שהסויה עשירה בהם. חומר זה יכול לשמש בגוף כמעין תחליף להורמון הנשי אסטרוגן, ולכן מקל על תופעות של גיל המעבר אצל נשים, ויכול גם לעכב במידת מה בעיות בריאותיות שקורות אצל נשים אחרי גיל המעבר, כמו עליה בסיכון להתקפי לב, ואוסטאו פורוזיס. מחקרים הראו שעדיף לקבל את הפיטואסטרוגנים ממוצרי סויה, ולא בצורת כדורים או כמוסות. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית