עוף/בשר לתינוקת

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/07/2001 | 14:19 | מאת: י. ר.

בתי בת חצי שנה ונאמר לי ב"טיפת חלב" שעלי לתת לה לאכול ירקות + עוף/בשר. איזה סוג עוף/בשר מומלץ ביותר ?

04/07/2001 | 20:44 | מאת: נירה אולנד

שלום י. בתור התחלה כדאי להכין לתינוקת מרק מעוף רגיל ללא עור, קישוא וגזר. כל אלה בדרך כלל אינם גורמים לאלרגיה, וקלים לעיכול, לכן בטוח להתחיל איתם . כדי להכין את המנה הכניסי לבלנדר גזר, קישוא ופולקע אחד , עם מספיק מנוזלי הבישול כדי ליצור מחית נוזלית, לא יותר. אחרי הטחינה את יכולה להעביר את המרק דרך מסננת, אם כי לא כולם עושים זאת. כדאי לתת לילדה את המרק בכפית ולא בבקבוק, כדי שתתרגל להפעיל שרירים אחרים בלסת, וכדי לפתח את מנגנון הלעיסה והבליעה. יש עדויות לכך שהאכילה בכפית גם עוזרת להתפתחות שרירי הלוע ומקדמת את הדיבור. מאחר ובתחילה יהיה לילדה קשה לגמור כמות של ארוחה, אפשר לתת בכפית את המרק, ולאחר מכן להשלים עם בקבוק פורמולה או הנקה. אין צורך להוסיף למרק מלח או אבקת מרק, זכרי שזה לא מרק בשבילך, אלא עבור הילדה. לאחר שהתינוקת התרגלה לטעם ולמרקם החדשים, אפשר לגוון את המרק עם ירקות נוספים וסוגי בשר אחרים: תפוח אדמה, ירק (פטרוזיליה וכד'), בצל, דלעת, הודו, בשר בקר (חשוב לטחון אותו היטב). אפשר גם להוסיף קטניות כמו עדשים או שעועית לבנה. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית