אשלגן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום נירה אני מודה לך התשבות המוסמכות שנתת לי בהקשר לאשלגן בגוף כתותאה מתרופה ALDESTRON שיש לו תוספת של אשלגן. הייתי רוצה שוב לשאול אותך מספר שאלות 1)האם פולי סויה שאני משתמש גם לקציצות או לקמח סויה בתדירות גבוה האם הוא מכיל אשלגן בכמות גדולה ואם כן האם כדי להפסיק את השימוש בפולי סויה? 2)אותו שאלה גם לגבי סוגי הפלפל שאני אוכל אותא בסלט או בצורות אחרות? 3)אני מכין לחם מחיטה מלאה מה הערך של האשלגן בלחם ? כמו כן אני סובל מכולסטרול גבוה ואני נמצא בדיאטה של אוכל דל-שומן האם תוכלי להמליץ לי על דגים שהם דל שומן, ואיזה שמן אפשר להשתמש חו חוץ משמן זית שהוא גם דל שומן אבקש את תשובתך על שאלות אלו בתודה מראש דוד
שלום דוד 1. פולי סויה וקמח סויה מכילים כמויות גדולות מאד של אשלגן. כדאי שתפסיק להשתמש בהם. לעומת זאת שניצלים מוכנים מסויה,חלב סויה וטופו, דלים יחסית באשלגן ואתה יכול להשתמש בהם. סויה היא פתרון טוב לחלבון , חומצות שומן חיוניות וחומרים נוספים רצויים ובריאים. המשך לצרוך סויה, אך השתמש בשניצלים מוכנים, חלב סויה וטופו. 2. אני מניחה שאתה מדבר על הירק פלפל ולא על התבלין. פלפלים מכילים אשלגן, כמו יתר הירקות והפירות. חשוב כמובן שתאכל ירקות ופירות, אך הם יחסית עשירים באשלגן, ולכן כדאי אולי שהכמות תהיה מוגבלת ומחושבת. רצוי שתיגש לדיאטנית שתוכל לחשב יחד איתך את רמת האשלגן האפשרית עבורך, והכמויות האפשריות של מזונות שונים בהתאם להגבלה. 3. קמח מחיטה מלאה מכיל הרבה אשלגן יחסית לקמח לבן, שכן כידוע כל הויטמינים והמינרלים נמצאים בקליפה של זרע החיטה. קשה לי להמליץ לך לעבור לצרוך לחם לבן. שוב, מה שמשנה פה הוא הכמות הכללית המותרת לך, ייתכן שאכילת מספר קטן של פרוסות מלחם מחיטה מלאה עדיפה על אכילת לחם לבן. חשוב לעשות חישוב כולל של צריכת האשלגן שלך. 4. צר לי לאכזב אותך, אך אין שמן דל שומן. שמן הוא שמן, כולל שמן זית. נכון ששמן זית ושמנים צמחיים פחות משפיעים על רמת השומן בדם ועל רמת הכולסטרול, אך יותר מידי שמן פירושו יותר מידי קלוריות, והקלוריות האלה הופכות לשומן גם כן. באופן כללי כדאי שתשמור על צריכה של שמן שלא תעלה על 2 כפות ביום, כולל שמן זית. 5. דגים שמנים הם קרפיון, מושט, פורל.אלה דגי מים מתוקים והשומן שלהם לא מומלץ לעומת זאת יש דגים שמנים שמקורם במי ים קרים, כמו סלמון, מקרל, הרינג, בקלה- השומן שלהם מומלץ מאד , כי הוא מכיל חומצות שומן חיוניות שקשה למצוא ממקורות אחרים. נסה לאכול דגים מסוג זה. מלבד זאת, בדוק את תוית המזון של דגים ארוזים בסופר, והשווה את תכולת השומן שלהם זה לזה. כך תוכל לדעת איזה דג מכיל יותר שומן, ואיזה פחות. דוד, כדי שלא תצטרך לחכות לתשובה הרבה זמן, כדאי שתרכוש את החוברת "ערכם התזונתי של מזונות" מאת ד"ר יעקב אילני. ניתן לרכוש אותה בסטימצקי. יש שם רשימה של מזונות רבים מאד וערכי האשלגן, הנתרן, ועוד הרבה ויטמינים ומינרלים שהם מכילים. שם תוכל לבדוק כמה אשלגן וכמה נתרן, וגם כמה שומן מכילים מזונות שונים. שיהיה לבריאות.