ויטמין b12

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

09/07/2001 | 09:23 | מאת: רונית

כמעט שאני לא אוכלת בשר ועוף ולפני כמה זמן נתגלה אצלי מחסור בויטמין b12 , לקחתי את הויטמין בכדורים, כעת שאלתי איך אני יכולה להמשיך בהפחתת צריכת בשר ועוף ולקבל מספיק יסודות וויטמינים ממקורות אחרים? זאת כדי שלא יהיה לי מחסור בעתיד.

10/07/2001 | 20:34 | מאת: נוגה - דיאטנית קלינית

רונית שלום B12 נמצא במקורות מזון נוספים שלא ציינת אם את אוכלת - דגים וביצים. B12 זמין לגוף רק כאשר מגיע מן החי ולכן תוספות שלו למזון צמחי אינן אפקטיביות. בכדי להשלים את החוסרים יש למצוא דרך עקיפה למערכת העיכול ומתן הויטמין ישירות לדם. זאת עושים בזריקות או האמצעות כדורים מיוחדים אותם נוטלים תחת הלשון (נספגים ישירות לכלי הדם העדינים שם). לאחר העמסה ומילוי המאגרים בויטמין נהוג לעשות הפסקה. לאחר שנה-שנתיים מומלץ לערוך בדיקה חוזרת.

13/07/2001 | 09:44 | מאת: נירה אולנד

שלום רונית אכן ויטמין B12 נמצא רק במזונות מן החי: בעיקר בבשר, עוף ודגים, מעט בביצים ומוצרי חלב. אם את נוהגת לאכול משהו מהרשימה הזו, אז את מקבלת את הויטמין. כיום את בטיפול, הויטמין נאגר בכבד, וייתכן שיספיק לך למספר שנים. בכל מקרה כדאי לבדוק מידי כמה חודשים ולראות מה המצב. תוסף של B12 גם במולטיויטמין כטיפול שגרתי לאחר שרמת הויטמין עלתה, יכול להיות יעיל, במידה והקיבה שלך בריאה ואין לך בעיות עיכול מיוחדות. שיהיה לבריאות.

מנהל פורום תזונה טבעית