שריפת קלוריות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/09/2000 | 19:03 | מאת: טלי

האם יש הבדל בין אכילת עגבנייה לאכילת שוקולד כאשר מדובר על ערך קלורי זהה. ללא קשר לערך התזונתי ויטמינים וכ"ו האם קשה יותר לגוף "להיפטר" מהשוקולד. או אם אשאל זאת בצורה שונה, האם 40 קלוריות של שוקולד משמין יותר מ-40 קלוריות של עגבנייה? .

לקריאה נוספת והעמקה
07/09/2000 | 20:12 | מאת: סמדר בן נון

שלום טלי, כיום ידוע שלא רק כמות הקלוריות חשובה, אלא גם ההרכב שלהן. בשוקולד יש שומנים באחוז גבוה ולעומת זאת בעגבנייה אין בכלל שומנים. קלוריות שמקורן בפחמימות משמשות כמקור האנרגיה הראשון של הגוף ושומנים בד"כ נאגרים והגוף משתמש בהם בשעות מצוקה או בזמן פעילות גופנית. לכן עדיף תפריט דל שומן. מצד שני - אם התפריט של יום שלם מורכב כולו משוקולד, הגוף ישתמש בשומנים כמקור האנרגיה הזמין כי לא יהיה לא מקור אחר, ותהיה ירידה במשקל. ההשלכות הבריאותיות לכך הן משהו אחר...

מנהל פורום תזונה טבעית