קמח מלא
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום אני מעונינית להוריד את "הכרס" לכן שאלתי היא אם כדאי לי להתחיל לצרוך קמח מלא על פני קמח לבן.אני מתכוונת לאפיית עוגות וקניית לחמים תודה
אילנה, כעקרון, אצלנו ממליצים לעבור לקמח מלא . עדי
שלום אילנה קמח מלא וקמח לבן מכילים פחות או יותר את אותה כמות קלוריות, כך שאם כוונתך היא לרזות, אפיה עם קמח מלא לא משנה את כמות הקלוריות במאפים. קמח מלא מכיל יותר ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים מאשר קמח לבן, ולכן הוא החלופה הבריאה והמומלצת יותר, אם כי לצערי הוא פחות טעים. אם את רוצה להוריד את הכרס, חשוב שתגבילי את צריכת הקלוריות הכוללת שלך במשך היום, על ידי קיצוץ בכמויות המאפים (מכל סוגי הקמח), השומן, והגדלת כמות הירקות בתפריט. בעזרת פעילות גופנית יומיומית סביר להניח שמשקלך יפחת לאט ובהדרגה. אם התכוונת לכרס ממש, ולא להרזיה בכל הגוף, אז הדבר החשוב ביותר הוא פעילות גופנית, וביחוד תרגילים המפעילים ומחזקים את שרירי הבטן. בהצלחה.