האם יש הבדל בערכים התזונתיים בין מוצרים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שונים העשויים מחיטה כמו : לחם מלא, פסטה, גריסי פנינה, דוחן, בורגול, קוסקוס, גרעיני חיטה מבושלים וכו'? מומלץ תמיד לגוון בתזונה, האם האם החלפה בין הדברים הנ"ל, אינה גיוון אלא בעצם לאכול חיטה בצורות הכנה שונות?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום נטע גרגרי חיטה, מוצרים מקמח מלא , בורגול, קוסקוס וסולת הם כולם חיטה בצורות שונות. לכן אכילה שלהם אינה גיוון, כי אם אכילת חיטה בצורות שונות. פסטה גם כן עשויה מחיטה, אך היא עשויה גם עם ביצים, ולכן הערך התזונתי שלה שונה , עם ערך חלבון גבוה יותר. שעורה (גריסים), שיבולת שועל, כוסמת, בטטות, תפוחי אדמה, קמח תירס או תירס בגרגרים, טפיוקה, גרעיני שיפון- הם כולם מזונות היכולים להוות תחליף לחיטה כמזונות העשירים בפחמימות, וכל אחד מהם הוא סוג אחר של מזון. לכן אכילתם אכן עונה על עיקרון הגיוון . בתיאבון.