האם טפיוקה זה בריא?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/07/2001 | 21:42 | מאת: שיר

האם זה דגן? מה הוא מכיל?

16/07/2001 | 14:28 | מאת: שיר

.

16/07/2001 | 21:31 | מאת: תפארת

זה שורש שמשמש למאכל האיזורים מסוימים בעולם, כמו אצלנו תפוח האדמה.

18/07/2001 | 21:27 | מאת: נירה אולנד

שלום שיר טפיוקה מכינים משורש הקסבה, שהוא שורש עמילני בדומה לתפוח אדמה, וגדל ביחוד באפריקה. לצערי אין לי מידע על תכולת ויטמינים או מינרלים בטפיוקה, אך הוא יכול להחליף בהצלחה מוצרי דגנים כמו תפוח אדמה, בטטה, אורז, שיבולת שועל וכדומה. כפי שציינת, אכן טפיוקה משמשת לעתים קרובות להסמכת מרקים , קינוחים, ותבשילים שונים, ועושה זאת באופן מוצלח מאד. בהחלט אפשר וכדאי להשתמש בטפיוקה, אך כמו תמיד, על פי עקרון הגיוון, שהוא העקרון החשוב ביותר לתזונה בריאה, לא להגזים, ולהשתדל לגוון את הדגנים והמזונות העשירים בפחמימות, כמו גם את כל יתר המזונות בתפריט. כך תהיי בטוחה שאת מקבלת מספיק מכל רכיבי המזון. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית