סלט
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לנירה האם ירקות חתוכים בסלט מאבדים את ערכם התזונתי הוויטמנים והמינרלים שבהם לאחר חיתוך הירקות?
שלום שירי ויטמינים מסויימים, כמו ויטמין C , B2 ועוד, מתחמצנים במגע עם אויר או עם אור, והופכים חסרי תועלת לגוף. ככל שהחשיפה לאויר ואור גדולה יותר, כך חלק גדול יותר של הויטמין נהרס. כדי להקטין את האובדן ככל האפשר כדאי לאכול סלט מייד לאחר הכנתו, לאכול פירות וירקות שלמים ולא כמיץ או כרסק, ולחתוך חתיכות גדולות יחסית, אם זה אפשרי מבחינת הטעם . הוספת שמן לירקות חתוכים עוזרת לבודד אותם במידת מה מהאויר ומאריכה את חיי הויטמינים מעט. השחרה של ירקות ופירות חתוכים, כמו תפוח או אבוקדו, נובעת גם כן מחמצון. הוספת חומץ או מיץ לימון מעכבת את התהליך במידת מה. בכל מקרה, אין צורך להיות היסטריים בקשר לאבוד הויטמינים, גם בירק חתוך, מרוסק או מבושל אחוז מסויים מהויטמינים עדיין קיים. בתיאבון.