ירקות מבושלים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם ירקות מבושלים מאבדים מערכם התזונתי בזמן הבישול? אם מאחסנים את התבשיל במקרר כמה זמן נשמרים הויטמנים שבו?
בישול הורס חלק מהויטאמינים,אידוי במעט מים הורס פחות, אבל גזר למשל, עדיף לאכול מבושל, כי רק כך הגוף מנצל טוב את ויטאמין אי שבו. שמירת מזון בקירוו אינה פוגעת בויטאמינים. מה שהורס ויטאמינים זה חום מעל 55 מעלות.
שלום שירז ראי את תשובתי הקודמת לשירי. בישול הורס אחוז מסויים של ויטמינים הרגישים לאור ו/או לחום. בכל זאת אחוז לא מבוטל נשאר גם לאחר בישול. החשיפה לאויר ממשיכה להרוס את הויטמינים גם במקרר, אם כי במהירות פחותה. ככל שהתבשיל עומד יותר זמן, כך אחוז גבוה יותר של הויטמינים נהרס. חשוב לציין שלא כל הויטמינים מושפעים, יש ויטמינים ומינרלים שבישול או חשיפה לחום ולאויר לא משנה את זמינותם. ירקות קשים , כמו גזר, סלק, סלרי וכד', מכילים הרבה ויטמינים, אך הם "כלואים" במרקם הקשה של הירק, ואם לא לועסים אותם ממש טוב, הגוף לא מצליח לספוג את הויטמינים מתוך חתיכות הירק. בישול מרכך, עוזר ללעיסה, ועוזר לויטמינים "לצאת מהירק" ולהספג בגוף. לכן, גם אם הבישול הורס במידה מסויימת את הויטמינים בגזר מבושל או סלק מבושל, בסופו של דבר חלק גדול יותר מהויטמינים מצליחים להספג, בהשוואה לירק הטרי. בתיאבון.