דיאטה ע"פ ספירת קלוריות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/07/2001 | 17:52 | מאת: לאה

שמעתי בהרצאה של תזונאי ידוע שדיאטה על פי ספירת קלוריות אינה תמיד נכונה. לדוגמא: אם אדם יאכל 100 גרם אגוזים מזן מסוים[שאיני זוכרת את שמו] שיש בהם 700 קלוריות. או יאכל 3 פרוסות לחם קל שהם 100 קלוריות- ממה ישמין יותר? ע"פ שיטתו, מכיוון שהאגוזים הם מזון מלא , כמו שהם יכנסו לגוף כך הם יצאו. ועל כן הם לא משמינים. לעומת זאת לחם קל אמנםלא משמין הרבה, אך את המעט שהוא נותן - הוא יתן. וע"כ לשיטתו כל מזון מלא -משביע אך לא משמין ולא משנה מספר הקלוריות שבו. מענינית אותי דעתך המקצועית בנושא, וכן אם יש לך חומר נוסף על נושא הדיאטה על פי מוצרים בריאים יותר

20/07/2001 | 09:05 | מאת: ישעיהו טנצר

של אנרגיה, ושאת צד ההכנסה צריך למדוד בקלוריות שאנחנו בולעים, מקובל, למיטב ידיעתי, על רוב הדיאטנים (אם כי לא על כולם). אצל הרופאים הוא מקובל קצת פחות. תולדות הדיאטות דלות הפחמימות מלאות באנקדוטות ובמחקרים קליניים שמראים שזה לא בדיוק עובד כך. ראי, למשל, בקישור. http://www.holdthetoast.com/hig_c01.html אבל גם אם את מקבלת, בניגוד לדעתי, את הרעיון הזה של המאזן, בחירת המאכלים יכולה לגרום לך לבלוע פחות קלוריות או יותר קלוריות. ניקח דוגמא קיצונית: פרוסת עוגה שיש בה 250 קלוריות, לעומת כמות המלפפונים שיש בה 250 קלוריות (קצת יותר משני קילו). אם תאכלי את העוגה, סביר שתישארי רעבה ותרצי עוד. עד שתשבעי, יתכן שתאכלי כבר עוד פרוסה אחת ותבלעי 500 קלוריות. אם תאכלי את המלפפונים, תגיעי לשובע אחרי שתבלעי הרבה פחות משני קילו.

20/07/2001 | 21:59 | מאת: נירה אולנד

שלום לאה צר לי אך אינני מסכימה לתיאוריה של אותו תזונאי, בהנחה שהבנת אותו נכון. אם את אוכלת 100 גרם אגוזים, שמכילים 700 קלוריות, ולעסת אותם היטב, ואין לך בעיות ספיגה במעי, רוב רכיבי המזון שבאגוזים ייספגו, והקלוריות הללו ייכנסו למאגרים הגופניים שלך. נכון שיש מזונות שנספגים יותר לאט, ואם לא לועסים היטב, יש מזונות שיוצאים כפי שנכנסו (למשל גרעיני שומשום שלמים, גרגרי תירס שלא נלעסו וכדומה). אך אם אין לך בעיות ספיגה ועיכול, פחות או יותר כל מה שאת אוכלת גם נספג. מעבר לכך, אם יש מזון שלא נספג (כמו שומן בגלל שלקחת כדור שמפריע לספיגת שומן, או סוכר החלב אצל מי שאין לו אנזים מתאים במעי)נוכחותו במעי הגס גורם לכאבי בטן קשים, גזים, שלשולים, קשה לפספס מצב כזה. ואצל רוב האנשים הוא לא קורה, מה שאומר שאותו סוכר ואותו שומן אכן נספגו. אין ספק שהגוף מגיב אחרת לסוגי מזון שונים, ולכן ספירת קלוריות לא מתאימה בכל מקרה ולכל אדם. אכילת שומן גורמת לתחושת שובע לאורך זמן, אכילת פחמימות כמו סוכר, לחם, אורז, יכולה לגרום לתחושת רעב אחרי שעה שעתיים אצל חלק מהאנשים, ירקות בדרך כלל תורמים לתחושת שובע לאורך זמן, וכו'. אך, בגדול, בנושא השמנה והרזיה- בסיכומו של עניין מה שקובע הוא השורה התחתונה: הקלוריות שהכנסת צריכות להיות פחות מהקלוריות שהוצאת. זו הדרך היחידה לרזות. בהצלחה.

22/07/2001 | 11:03 | מאת: יעל

חצי שעה אחר כך תהיי רעבה שוב, ואז את יכולה לאכול עוד חצי קילו מלפפונים, וככה עד סוף הים, אחר כך? תתחילי להגיד מווווו.

מנהל פורום תזונה טבעית