חלב
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, ראיתי היום חלב אורגני של תנובה ועליו כתוב "מפוסטר לא מהומגן". על שאר סוגי החלב כתוב בד"כ הומוגני. מה ההבדל ? והאם יש בעיה לשתות את החלב האורגני בזמן הריון ? תודה
להיפך, הומוגני, זה אחיד, אורגני, זה ללא תוספים למיניהם, וחלב אורגני, הוא מפרות שאינן מקבלות תרופות מסוימות השנויות במחלוקת.
שלום אביטל ושלום גם לרוז, שאני שמחה לראות שחזרה אלינו. פיסטור של חלב פירושו לחמם אותו ל60 מעלות למשך זמן קבוע מסויים ששכחתי מהו, כדי להרוג את החיידקים שעלולים להיות בו. הימגון של חלב (מהמילה הומוגני) פירושו להעביר את החלב דרך מסננת מיקרוסקופית שמפרקת גושים מיקרוסקופיים של שומן החלב, וגורמת לו להיות יותר הומוגני. מאז שהחל הימגון החלב כבר לא מצטברת שמנת למעלה, כמו שהיה פעם, למי שזוכר. יש טענה של הרפואה המשלימה, שתהליך הימגון החלב הוא מזיק, כי הוא משנה את המבנה הטבעי של החלב, ויתכן שהשומנים ה"מופרדים" בתהליך מזיקים לנו. לא ברור לי אם יש ביסוס לטענה, אך כפי הנראה , כשכתבו על החלב האורגני שהוא לא עבר הימגון, התכוונו להבליט תכונה טובה שלו. בכל מקרה, ההימגון קשור לכך שהחלב הוא הומוגני, אין לכך כל השפעה על כמות החיידקים, אורך חיי החלב, טעמו וכד'. בתיאבון.