ירקות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב! שאלה קטנה:מה הערך התזונתי של ירקות מבושלים מבחינת ויטמינים קלוריות וכיוצ" בתודה מראש ארנון
לקריאה נוספת והעמקה
ארנון שלום, מבחינה קלורית - אין הבדל בין ירק חי למבושל. מבחינת מינרלים (נתרן, אשלגן, אבץ וכו' ) - גם אין הבדל. מבחינת ויטמינים - כאן יש ירידה בגלל שויטמינים רגישים, מי יותר ומי פחות לחום ולחמצן. לכן מומלץ לבשל בכלי עם מכסה סגור ולא להרבה זמן. זה לא אומר שאין ויטמינים - יש, אבל פחות. ויטמין C הוא הרגיש ביותר ולכן מאבדים ממנו כמויות גדולות בבישול (עד 50%).