ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/09/2000 | 11:00 | מאת: ארנון

שלום רב! שאלה קטנה:מה הערך התזונתי של ירקות מבושלים מבחינת ויטמינים קלוריות וכיוצ" בתודה מראש ארנון

לקריאה נוספת והעמקה
10/09/2000 | 18:23 | מאת: סמדר בן נון

ארנון שלום, מבחינה קלורית - אין הבדל בין ירק חי למבושל. מבחינת מינרלים (נתרן, אשלגן, אבץ וכו' ) - גם אין הבדל. מבחינת ויטמינים - כאן יש ירידה בגלל שויטמינים רגישים, מי יותר ומי פחות לחום ולחמצן. לכן מומלץ לבשל בכלי עם מכסה סגור ולא להרבה זמן. זה לא אומר שאין ויטמינים - יש, אבל פחות. ויטמין C הוא הרגיש ביותר ולכן מאבדים ממנו כמויות גדולות בבישול (עד 50%).

מנהל פורום תזונה טבעית