כבד עוף לעומת כבד עגל (בצורת פטה)
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
כמה - ברזל, אבץ, B1 ושאר ויטמינים ממשפחת B, חומצה פולית, כולי לציטין ושאר דברים טובים יש בכל אחד מהם? ומאידך במי יש יותר שומן רווי? או במילים אחרות, מה יותר בריא לאכול כבד עוף או כבד עגל?
לקריאה נוספת והעמקה
בכבד עגל 12.5 מ"ג ברזל, 0.2 מ"ג ויטמין B1 3.5מ"ג ויטמין B2 150 מ"ג כולסטרול 6.1 מ"ג אבץ בכבד עוף 8.5 מ"ג ברזל 0.15 ויטמין B1 2.7 מ"ג B2 100 מ"ג כולסטרול אין לי נתונים לגבי חומצה פולית ואבץ בכבד עוף בכל אופן איני ממליצה על צריכת איברים פנימיים בכלל ועל כבד עוף או עגל בפרט מכיוון שהם מכילים רעלים, וכמות גדולה של כולסטרול ושומן רווי כתחליף ניתן לאכול בשר בקר רזה (חלקים אחוריים) ובשר הודו שמכילים את אותם מרכיבים ששאלת לגביהם בכמויות די דומות.