הנבטת קינואה - דחוף
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, הנבטתי קינואה כבר מספר פעמים, ובפעמיים האחרונות תהליך ההנבטה לא עבד לי. תוכלו בבקשה לכתוב לי הוראות מדויקות כיצד להנביט את הקינואה בצורה נכונה? תודה מראש לעונים.
גל שלום להלן הוראות כלים: קערה גדולה, מסננת עומדת ומגבת מטבח נקיה משרים את הזרעים ל-24 שעות בהרבה מים. אחרי 12 שעות כדאי להחליף את המים. מסננים ומשאירים במסננת. מרטיבים את המגבת, סוחטים ומניחים מעל הזרעים שבמסננת. פעמיים-שלוש ביום מסירים את המגבת, שוטפים את הזרעים שבמסננת מתחת לברז, שוטפים וסוחטים את המגבת ומחזירים אותה לכסות את המסננת. (כל הסעיף הזה לוקח כשתי דקות). כעבור 24 שעות מתחילים לראות נבטים וכעבור 12-48 שעות נוספות הנבטים מגיעים לאורך כפול מהגרעין והם מוכנים לשימוש. ניתן לשמור בקופסא סגורה במקרר כשבוע. לוחות זמנים לוח זמנים להנבטת מאש/עדשים/קינואה לאנשים שעובדים משרה מלאה שימו לב, בימים חמים ההנבטה לוקחת הרבה פחות זמן, וכדאי לשים את קערת ההנבטה במקרר במהלך היום אם רוצים שהנבטים יהיו מוכנים לבישול בערב: בוקר יום 1: משרים את העדשים/מאש/קינואה ערב יום 1: מחליפים את המים (פעמים רבות הקינואה תהיה נבוטה כבר בשלב הזה, שימו לב ואל תמשיכו להשרות) בוקר יום 2: מעבירים למסננת ומכסים במגבת ערב יום 2: שוטפים בוקר יום 3: שוטפים ערב יום 3: הזרעים מוכנים לשימוש (מאש יכול לקחת עוד יום) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן