ערך תזונתי וקלורי של "חילבה"

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/08/2001 | 21:36 | מאת: לינור

היי , ישנם גרגירים למאכל שנקראים "חילבה" , החילבה בדרך כלל נמצאת במטבח של העדה התימנית -כך שהם משרים אותה במים ואז מסירים את המים העודפים ומערבבים אותה זמן ממושך עם לימון ומלח עד שהיא קצפית ובהירה יותר. שאלתי היא : מה הערך הקלורי של חילבה?? אני לא מצליחה למצוא כי היא נמכרת בחנויות תבלינים ואין להם תוית על האריזה (נמכרת במשקל) שאלה שנייה ,אמרו לי שהרופאים ממליצים לאנשים שסובלים מכל מיני בעיות לשתות את המים שבו משרים את החילבה כי זה בריא--- רציתי לדעת למה זה בריא בדיוק ואם כדאי לי לנסות? אני לפני ניתוח ואני שומרת על תזונה נכונה ,ולוקחת תוספת של ויטמינים (בת 24) האם יש לך עצה לגביי תזונה לפני ניתוח ,כלומר מה יותר ממולץ ומה פחות? וגם שאלה לגביי לימון-אני מוסיפה לכל מאכל לימון והרבה-האם צריכה מוגברת של לימון יכולה להזיק לי למערכת העיכול או לעור הפנים? אם כן מה הכמות הגבולית? תודה רבה מראש ובריאות שלמה לכולם :-)

13/08/2001 | 03:04 | מאת: רוז

ב100 גרם חילבה מוכנה, את צריכה לחשב את כמות החילבה היבשה שנכנסת . ב100 גרם חילבה יבשה יש 365 קלוריות. אגב חילבה נקראת גרגרנית יונית. אומרים שחילבה טובה לחולי סכרת, אצלנו זה לא עמד במבחן המציאות, חוץ מזה הגוף מפריש אותה דרך העור, והשתן, ואז אדם שאוכל חילבה, פשוט מפיץ ריח רע. לימון לא מזיק לקיבה אם אין לך בעיה של כיב, או טרום כיב, וזה גם אם זה על קיבה ריקה, יחד עם מזון אחר, אין שום בעיה., ולעור הפנים? הוא רק מועיל, יש בו ויטאמין c.

13/08/2001 | 20:15 | מאת: לינור

תודה רבה על התשובה :-) לגביי הלימון שאני אוכלת בכמויות מופרזות ,לא ידוע לי שאני סובלת מבעיות בקיבה. אבל אני סובלת מרשרוש בלב ,לימון יכול להחליש אותי? שוב תודה !@

מנהל פורום תזונה טבעית