שוקו
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם זה נכון ששוקו פוגע בצריכת הסידן שלנו? האם יש בתוכו רכיבים המונעים ספיגת סידן ולאדם שיש חוסר בסידן עדיף להמנע משתיית שוקו? תודה מראש...
שלום רותם בשוקו יש שלושה גורמים שמפריעים לספיגת סידן: 1. סוכר: מפריע לספיגת הסידן בגוף, כי צריך בעצמו סידן כדי לעבור תהליכים שונים של הטמעה בגוף. הסידן לכן, במקום להגיע לגופך, משמש להטמעת הסוכר. 2. הקקאו: מכיל חומרים (חומצה אוקסלית למשל) שנקשרת לסידן ומונעת את ספיגתו בגוף. 3. חלבון: חלבון בכמות עודפת בגוף גורמת לסידן לעזוב את העצמות ולהסתובב בדם, ולהיות מופרש דרך הכליות החוצה. לכן, במוצרי חלב, שעשירים בחלבון וגם בסידן, כדאי להעדיף מוצרים שמועשרים בסידן, אחרת לא בטוח שהוספנו סידן לגוף. בכל מקרה, אין ספק שאכילת גבינה או יוגורט שאינם מכילים סוכר או קקאו טובה יותר מבחינת ספיגת הסידן, מאשר שתיית שוקו. בתיאבון.