איך להכין כבד עוף ללא טיגון??

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/08/2001 | 21:30 | מאת: תמרה

יש לי חוסר ברזל והמוגלובין נמוך. הדיאטנית המליצה לי לאכול 2 חתיכות כבד עוף. איך אני מאורה להכינו הרי הטיגון נורא משמין (השמן)-יש שיטה אחרת אולי פחות משמינה?כי גם כך בכבד יש שומנים רוויים לא? איזה ירקות מכילים ברזל.? תודה מראש על התשובות תמרה

24/08/2001 | 00:47 | מאת: רוז

לפי ההלכה היהודית כבד עוף כשר רק אם צולים אותו על אש, אחר כך את יולה לטגן, לבשל, או רק לקצוץ ולשים תבלינים, אני זוכרת שאימי מעולם לא טיגנה כבד, קודם צלו אותו על אש, כך שהדם יצא, ואחרי כן, אכלו בכל מיני צורות, אז לדוגמא. אפשר להעביר במכונת בשר, את הכבד, בצל, ביצה קשה או שתיים (לפי כמות הכבד) להוסיף, פלפל שחור, מלח, פפריקה, לערבב היטב, ולהוסיף כף מיונז דל שומן, אומרים שזה משהוא, אני לא טעמתי כי אני צמחונית :-) לי אין חוסר ברזל, אבל היה קורה לי בהריונות, ואז לא אכלתי כבד אלא ת א נ י ם , יש לי עצים, ואכלתי מהם יום יום, כמויות, זה היה מקפיץ בצורה מדהימה את הערכים למעלה, עד שניפטרתי מהצורך בתרופות ,, אבל זהירות , אם אוכלים תאנים, רצוי לקצץ במשהו אחר , כי הם מכילים קלוריות. דבר נוסף זה שקדים לא קלויים, לאכול פטרוזיליה, אפשר פשוט לשטוף ולאכול עלים עלים, אם מתרגלים לרעיון זה טעים.

25/08/2001 | 10:21 | מאת: נירה אולנד

שלום תמרה אפשר להכין כבד עוף על ידי צליה ללא שמן, או עם מעט שמן צמחי. הוא לא יישרף. מזונות נוספים שמכילים ברזל זמין לגוף הם: בשר בקר (ללא שומן נראה לעין, ואפשר להכין גם כן בצליה על האש כדי להפחית את כמות השומן), הודו אדום, פסטרמה. גם מזונות צמחיים מכילים ברזל, אך הוא נספג בגוף קצת יותר בקושי: קטניות (חומוס, עדשים, שעועית לבנה, אפונה, פול), אגוזים ופיצוחים (אך הם מכילים הרבה קלוריות), פירות יבשים (כנ"ל), טחינה (עדיף טחינה משומשום מלא, להשיג בבתי טבע), ירקות ירוקים עליים כמו תרד, חסה ערבית, עלי מנגולד, עשבי תיבול. כדאי להוסיף למזונות הצמחיים גם פרי או ירק העשיר בויטמין C , שמקל על ספיגת הברזל: מלון, תות שדה, עגבניה, פלפלים מכל הצבעים, כרוב, קולרבי, פרי הדר , קיווי. את אלה כדאי לאכול חיים במידת האפשר, כי הויטמין נהרס בחום ובאור. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית