האם שוקולד פוגע באנשים שרגישים ללקטוז?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/08/2001 | 03:38 | מאת: שאול

אני רגיש ללקטוז ורציתי לדעת האם שוקולד, או מוצרים אחרים שהם בנים רחוקים של חלב (עוגות שמכילות חלב ודברים כאלה) מכילים לקטוז בכמות שפוגעת ברגישים ללקטוז. האם בכלל הכמות הזאת משמעותית?

25/08/2001 | 10:35 | מאת: נירה אולנד

שלום שאול הרגישות ללקטוז יכולה להשתנות מאדם לאדם, ולכן הדרך הטובה ביותר לדעת היא ניסוי וטעיה. נסה לאכול מעט שוקולד, ולראות כיצד זה מרגיש לך. בעיקרון לקטוז נמצא יותר בחלב ניגר (לשתיה) וגבינות לבנות . רוב האנשים הרגישים ללקטוז מסוגלים לעכל בלי בעיות גבינות קוטג' גבינות צהובות ויוגורטים מסוג ביו, כי מוצרים אלה דלים בלקטוז, למרות היותם מוצרי חלב. בשוקולד ועוגות המכילות חלב בדרך כלל מדובר על אבקת חלב, שמכילה לקטוז. אך הכמות עשויה להיות לא משמעותית בתוך המוצר כולו. לכן, נסה ותראה, אין דרך אחרת לדעת. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית