קולה אחרי אוכל בשרי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הייתי מעוניין לדעת האם באמת שתיית קולה אחרי אוכל בשרי (בשר /עוף) גורם לאי ספיגת הברזל שבאוכל או לחלופין לאי ספיגת חומר אחר. בהנחה שזה נכון מה היית מציעה לשתות אחרי האוכל כך שכל הוויטמנים והברזל ישארו .
קוקה קולה... זה בהחלט רעל ולא ממומלץ כלל...... עדיף להימנע משתית קוקה קולה..... כי החומרים שמרכיבים ...את הקוקה קולה.... בעצם פוגעים בעצמות..וגורים להידללות העצם!! אז עדיף לשתות..תה ירוק ...למרות שהאין זה טעים......והכי מומלץ זה מים...מה שבא מין הטבע.. בעצם הכי מומלץ.... והתשובה.....מים:-)))))))
כתומה יקרה, גם המים בארצנו הם די רעילים. וגם האוויר אינו ממש בריא. ובכל זאת אנחנו יוצאים החוצה ונושמים אותו. הבן אדם בא ושאל שאלה פשוטה, אם את לא יודעת מה התשובה, אז אולי אל תעני ? אפשר להגיד על כל דבר שהוא מסוכן, אבל צריך לשמור על פרופורציות. בורדו
שלום ערן לסיכום הדיון הסוער בשאלתך: בדרך כלל לא מתים משתיית קולה, אך היא בודאי לא תוספת בריאות. הקפאין, שנמצא בקפה, תה רגיל, תה ירוק וקולה, מפריע לספיגה של הברזל בארוחה. לכן לא כדאי לשתות משקאות אלה בסמוך לארוחה שמכילה ברזל (בשר, כבד, פסטרמה, קטניות, טחינה וכד'). אפשר לשתות קולה נטולת קפאין, שלא תפריע לספיגת הברזל. מלבד זאת, אכן קולה מכילה הרבה מאד סוכר, והרבה מאד חומצה, ושתיה מרובה שלה תגרום לעששת, השמנה, איבוד סידן מהיר יחסית מהעצמות, ובאופן כללי מצב בריאותי מעורער. אז אפשר לשתות קולה, אך כדאי לשמור על כמות סבירה (1-2 כוסות ביום, לא יותר). בתיאבון.