צרבת ובעיות עיכול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/08/2001 | 00:53 | מאת: כנרת

שלום שמי כנרת ועברתי אין ספור דיאטות הורדתי כ 20 ק"ג במשך מס' שנים אך דיאטה לא נכונה כלל הייתי שוקלת לפני כשנה וחצי 54 ק"ג והיום אני שוקלת בערך 58-57 ק"ג אני משתדלת לשמור על המשקל ככל האפשר, הפסקתי לעשות ספורט וכעת חזרתי למסלול אך יש לי בעיה שמטרידה אותי מאד אני סובלת מצרבות בצורה מחרידה, אם אני אוכלת אוכל מטוגן , בשר ,עוף ודגים "זה גומר לי את החיים" למרות הכל אני אוכלת את המוצרים הללו ומרגישה זוועה. מה עליי לעשות איזה תרופה יש ואיך אפשר לאכול מבלי שהמוצרים הללו יעשו לי צרבת "גסטרו 10" לא כל כך עוזר. ובנוסף לכל הצרות יש לי בעיות של עצירויות במשך שנים אני שותה תה מידרו , בלעדיו אני לא נכנסת לשרותים אני שותה אותו פעמיים בשבוע. מקווה שתוכלי לעזור לי בתודה ויום טוב כנרת

לקריאה נוספת והעמקה
31/08/2001 | 17:03 | מאת: נירה אולנד

שלום כנרת העלית שתי בעיות : קודם כל הצרבת: לא כתבת את גילך, אך אם הצרבת שאת חשה היא שכיחה, כדאי שתגשי לבדיקה אצל גסטרואנטרולוג , ייתכן שיש בעיה בריאותית כלשהי שניתן לפתור אותה, כמו בקע סרעפתי, הרפיה מוגזמת של שריר השוער בקיבה, חומציות יתר בקיבה וכד'. כדי להקל על הצרבות, את יכולה: 1. לאכול ארוחות לא גדולות, ויבשות יחסית (ללא שתיה, ללא מרק, ללא רטבים דלילים). באופן זה הסיכוי שהמזון יעלה חזרה לושט קטן יותר (זה מה שגורם לתחושת הצרבת). את יכולה לשתות חצי שעה לפני הארוחה, ושעה וחצי אחריה. הקפידי לשתות ללא אוכל, כך הנוזלים עוזבים את הקיבה במהירות. 2. המנעי מקפאין (קפה, תה, תה ירוק, קולה עם קפאין, שוקולד), עישון, אלכוהול, מנתה, ולעיסת מסטיקים. כל אלה גורמים להתרופפות של שריר השוער, ולכן מגבירים צרבת. 3. השתדלי לא ללכת לישון או לעבור לשכיבה לפחות שעתיים אחרי אכילה. כשאת שוכבת , הניחי את ראשך כך שיהיה גבוה משמעותית יותר משאר הגוף, על ידי הוספת כרית וכד'. 4. אם את מזהה בבירור מזונות שגורמים לך צרבת, נסי להמנע מהם. למשל, לעתים תגלי שבשר מטוגן כמו שניצלים גורם לך צרבת, אך חזה עוף בגריל לא עושה לך צרבת. ייתכן שמוצר חלב אחד יגרום לצרבת, ואחר לא. אנשים רבים סובלים מצרבת לאחר אכילת מזונות מטוגנים או עשירים בשומן, כמו בשר מטוגן, קציצות, בורקס, סיגרים מטוגנים וכד'. ולבעייתך השניה: עצירות. כפי שגילית, שימוש בתה משלשל יכול בהחלט לגרום לתלות של המעי, ולהגברת העצירות במשך הזמן. כדי לשפר את מצב העצירות עלייך להגביר את כמות הסיבים התזונתיים בתפריט, לשתות הרבה מים, ולעסוק בפעילות גופנית. אני שמחה לקרוא שחזרת לפעילות, זה חשוב גם לעצירות וגם כדי לשמור על הירידה במשקל שירדת. מזונות שעשירים בסיבים הם: קטניות (חומוס, שעועית, עדשים, אפונה), דגנים מלאים (לחם מחיטה מלאה, קורנפלקס מועשר בסובין, אורז מלא), וירקות ופירות מכל הסוגים, על קליפתם ככל האפשר, ולא משנה אם הם טריים או מבושלים. ירקות עשירים במיוחד בסיבים הם שעועית ירוקה, במיה, ירקות עלים ירוקים. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית