הופעת גב' אולגה בערוץ 2 הבוקר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/09/2001 | 15:47 | מאת: לזר

שלום, הופעתה גב' אולגה בערוץ 2 הבוקר היתה מרשימה. רק כמה היסתייגויות - לא שכנע אותי, אבל את אישתי כן, באופן חלקי. - נכון, לחם לא משמין, אבל זה לא אומר שאפשר לרזות! -כאשר אוכלים הרבה הסוכר עולה! טענה זו דורשת הרחבה, כי היא יכולה להיות לא נכונה! ב-100 גרם לחם חיטה מלאה או שיפון יש בקושי 30 פחמימות ואילו ב-100 גרם לחם רגיל יש 60 פחמימות ויותר. ב-100 גרם בגט צרפתי יש כמעט 90 פחמימות - אתה אוכל גלוקוז כמעט. עכשיו אפשר להבין מתי באמת הסוכר עולה כאשר מדובר בלחם. נכון, לא משמינים מהלחם, משום שהוא פחמימה מהירה - נספגת מהר ונמוגה מהר והלחם הרגיל גורם רעב במהירות! לבריאות לזר

05/09/2001 | 08:18 | מאת: אביטל

בוקר טוב, אני לא ראיתי את הופעתה של אולגה רז הבוקר אבל אני מניחה שמדובר בדיאטת הלחם שלה. העניין בדיאטה הוא שהיא מתאימה למי שאוהב ושובע מלחם, הדיאטה מאוזנת ומביאה להורדה מאוזנת במשקל וזה מה שחשוב. בנוסף היא גם מאפשרת להתרגל לצורת אכילה מסויימת שתתאים גם לשמירה על משקל (שוב, בהנחה שאורח אכילה זה מתאים). כמו כל דיאטה האחרת היא חייבת להתאים לאדם שעושה אותה.

05/09/2001 | 12:43 | מאת: לזר

שלום אביטל, הכל נכון, פרט למשהו קטן - לפתור בעיה אחת על חשבון אחרת. אכילת לחם עשיר פחמימות ומהיר ספיגה מעלה את רמת האינסולין באופן דרסטי בגלל העליה החדה ברמת הסוכר. אם הדבר נעשה בקביעות, הלבלב לא יעמוד בדרישות ומערכת ההורמונלית תפגע - סוכרת. כלומר, אם עושים את הדיאטה למטרת הרזייה ומצליחים - בסדר. מה יהיה אחר כך? הרי אנו מעונינים להיכנס למסלול של תזונה נכונה, שאפשר להמשיך ולחיות איתה בצורה טובה גם לאחר ההרזיה. המשפט "לא מתאים לכולם" לא אהוב עלי, משום שטענה כזאת הופכת את הנושא לחסר עמוד שידרה. אני לא סובל דברים לא מדויקים, כיוון שסטטיסטית אני נופל בדיוק על אלה ש"לא מתאים להם" ואז אני מבין שיוזם הרעיון חסר אחריות!!!!! אז, אני מוכרח לדבר איתו ואז הוא מתחיל להסביר לי ולהתנצל!!! לא אוהב את השלב הזה!!! לא אוהב! את מבינה? איך אני מבין את הדברים? כך: יש להציג את הטענה בצורה מבוססת ולהביא קבלות עם מספר רב של נבדקים. להציג את התוצאות ולפרט את התנאים. על סמך זה אני יכול מראש להבין האים אני נופל בקבוצה המתאימה. לזר

08/09/2001 | 08:54 | מאת: נירה אולנד

שלום לשניכם קראתי בעניין את חילופי הדברים ביניכם, ויש לי מספר התייחסויות: 1. כל הכבוד למר לזר על מסירותו ונכונותו להשקיע שעות רבות בחישובים של רכיבים תזונתיים שונים. רוב האנשים לא מוכנים ולא מסוגלים להשקיע השקעה כזאת, וגם אין להם צורך בכך, מאחר ויש שיטות קלות הרבה יותר, כמו למשל מעקב אחר תפריט מאוזן, שימוש בשיטת קבוצות המזון, שיטת הנקודות של שומרי משקל ועוד. 2. אין ספק שבמצב של סכרת תלויית אינסולין יש צורך בדיוק רב מהרגיל לגבי כמויות של רכיבי תזונה שונים שנכנסים לגוף. אצל אנשים בעלי לבלב מתפקד ובריאות סבירה הגוף יודע להגיב בהתאם למזון שמגיע אליו, ולהתאים את עצמו. לכן, קשה מאד להקיש ממצב של סכרת מסוג 1 למצב של אדם שאינו סכרתי, או אפילו אדם היפרגליקמי או בעל סכרת מסוג 2. 3. האינדקס הגליקמי הוא כלי חשוב ובעל משמעות בעיניי. אם זכרוני אינו מטעני יותר מפעם אחת גם הסברתי את משמעותו פה בפורום זה, וכמובן אצל פציינטים פרטיים שלי. אך ללא ספק זה לא הכלי הראשון שאדם המעוניין בהרזיה או בשמירה על בריאותו צריך לרכוש. ניתן בהחלט ללמוד להשתמש בו, כשמגיעים לשלב הזה, לא בתור כלי ראשוני. אין כל טעם להשתמש באינדקס הגליקמי להרזיה, כשאוכלים מזונות עתירי שומן, למשל. בהצלחה לשניכם.

מנהל פורום תזונה טבעית