כרוב

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/09/2001 | 21:45 | מאת: יעל

היי אני מתחילה דיאטה ואני רוצה לבסס אותה על בסיס כרוב ירוק/אדום וכרובית . האם יש נזק באכילת כמויות בילתי מבוטלות של כרוב אדום/ירוק וכרובית הבנתי שיש בו חומר שמשמש אינדיקטור או משהו ( לא יודעת אם זה קשור)... האם נכונה השמועה כי הכרוב לסוגיו גורם ל"גזים" ?????? (ביחוד כשאוכלים הרבה ) אם מבשלים את הכרוב האם הוא מאבד מערכו התזונתי או את "יכולתו" לגרום ל"גזים"? אם יש הבדל בתכונות הנ"ל שצייתי לבין הסוגים השונים אשמח לדעת תודה רבה מראש יעל

06/09/2001 | 09:29 | מאת: שירלי

למה דווקא דיאטת כרוב?? אני עשיתי זאת ואכן הורדתי 4-5 ק"ג בשבועיים(וזה לא שומן) אך העלתי שוב אחרי חודש כשאכלתי רגיל וצמצמתי בשומנים, ממתקים ומה לא!!!!! אפילו אם תצליחי להוריד ממשקלך, הרי לא תוכלי לאכול כל חייך כרוב ושוב תעלי במשקל כאשר תתחילי לאכול פחמימות, חלבונים וכיו"ב . ....וחבל על המאמץ. עשי דיאטה מאוזנת ומבוקרת, מניסיוני האישי כך תורידי במשקלך לאט ובטוח כי אין קיצורי דרך בחיים. בהצלחה.

08/09/2001 | 09:06 | מאת: נירה אולנד

שלום יעל ראשית, אני מצטרפת לדעתה של שירלי, שדיאטה קיצונית מסוג שאת מתארת תגרום לך להורדה במשקל, אך באופן זמני מאד. כשהדיאטה תיגמר, והיא תיגמר כי אי אפשר לחיות על כרוב לנצח, רוב הסיכויים שתעלי בחזרה את כל מה שירדת. הדרך הטובה להרזיה היא בדיאטה מאוזנת ומגוונת, שמכילה את כל אבות המזון, ולא גורמת לחסרים תזונתיים ובעקבותיהם לזלילות. ירידה טובה במשקל היא ירידה איטית, של חצי קילו בשבוע ולא יותר. אך בכל מקרה, לשאלותייך: משפחת המצליבים, עליה נמנים הכרוב, הכרובית וקרוביהם, נחשבת לבעלת ערך בריאותי רב. אין סכנה בריאותית באכילה רבה שלהם. אם יש לך בעיה כלשהי בתפקוד בלוטת התריס, חשוב שלא תאכלי מהם יותר מידי, כי הם עלולים להשפיע על האטת פעילות הבלוטה. בעניין הגזים: יש אנשים רגישים יותר או פחות ליצירת גזים מצד ירקות אלה, כך שקשה לנחש מראש כיצד תרגישי. הגזים לא ממש משתנים בעקבות בישול. שני פטנטים ידועים להפחתת הגזים בעקבות אכילת כרוב הם: הוספת גרגרי קימל לתבשילי כרוב, או בישול הכרוב עם קצה של לחם בתוך הסיר ("נשיקה" של לחם), שאמורה לספוח אליה את החומרים שיוצרים גזים. לא בטוח ששיטות אלו יעילות. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית