הזנה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, ברצוני לשאול: אני בגובה 1.66 שוקלת 43 ק"ג. בת 30, בסופה של מחלה זיהומית ממושכת שבעקבותיה היתה ירידה במשקל (דרסטית). BMI נוכחי: 15.9 בשל "היתקעות" במשקל הנמוך ללא יכולת לעלות ממנו (ניסיתי את התוספים המוכרים והבלתי נסבלים (סליחה...):אוסמולייט, סקנדי-שייק, פרה-סובין וכו'), כעת הוצעה לי "עזרה" מאסיבית יותר. הוצעו לי שתי אפשרויות: 1. זונדה 2. TPN (הזנה תוך ורידית). האפשרות הראשונה עדיפה לפי הרופאים כי היא הרבה פחות מועדת לסכנות של זיהומים. לעומת זאת בעיני האפשרות השניה "סבילה" יותר הן מבחינת האסטתיות הקשורה לכל העניין, הכאב הכרוך והאפשרות של לחיות חיים נורמליים ככל האפשר במקביל לטיפול האמור. ובכל זאת ההתלבטות קשה עד מאד. שאלתי היא: ראשית מה עדיף בעיניך מבין האפשרויות המוצעות, ומה ידוע לך לגבי כל אפשרות (סכנות, אחוזי הצלחה וכו'), ושנית, האם באמת אלו האפשרויות היחידות שנותרו לי? אשמח לכל סיוע של מידע, קישורים והמלצות.... תודה!
שלום טלי צר לי לשמוע על מחלתך (במה חלית?). אם המחלה היא קשה , כעת לאחר שהחלמת לגוף קשה מאד לשקם את עצמו, זה תהליך שדורש הרבה אנרגיה, וכפי הנראה את לא מצליחה לאכול מספיק כדי לעמוד בדרישות השיקום של הגוף. האם יש לך תיאבון לאכול? לא כתבת דבר על אפשרויות האכילה הרגילה שלך. לדעתי בעניין ההזנה המלאכותית, כדאי שתשמעי בעצת הרופאים שלך. נכון, זונדה זה לא נוח ולא נעים, מצד שני הדבר האחרון שאת צריכה עכשיו זה זיהום כללי בעקבות הזנה תוך ורידית. במצבך הנוכחי זיהום כזה יכול להוות סכנת חיים, והוא קורה לא מעט בהזנה תוך ורידית ממושכת. מאחר ואת בטיפול רפואי, כדאי שתבקשי גם ייעוץ של דיאטנית העובדת בבית החולים בו את מטופלת, שתבנה לך תפריט המתאים למצבך, כי לי יש מעט מידי פרטים כאן בפורום. בעיקרון, אם את מצליחה לאכול, כדי שתאכלי בעיקר מאכלים עתירי קלוריות וחלבון : בשר, דגנים כמו תפוחי אדמה ואורז, לחם, מוצרי חלב עתירי שומן, טחינה, אגוזים, אבוקדו, דגים מסוגים שונים. נסי לא להתמלא עם מרקים, ירקות ופירות, אלא אכלי אותם רק בסוף הארוחה. אם קשה לך עם סקנדישייק ואוסמולייט, את יכולה להשיג פוליקוז (בשמו הקודם קלורין). זוהי אבקה חסרת טעם וריח, הנמסה בכל מזון נוזלי, ומוסיפה קלוריות בלי להכביד על יכולת האכילה שלך. בהצלחה ולבריאות.