דיאטה לאחר ניתוח פונדופליקציה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

28/09/2001 | 16:17 | מאת: נועה

לפני שבוע נותחתי (Nissen Lap) ויצרו לי שסתום חדש בין הוושט לקיבה. לצערי לא עודכנתי מספיק עם השחרור לגבי הדיאטה שעלי לנקוט בה לאחר הניתוח, למעט בקווים כלליים. בשבוע הראשון שמרתי על כלכלה נוזלית ודייסתית דלילה. נאמר לי שלחם ובשר יהיו רק בשלב האחרון. איפה אוכל למצוא/לקבל פירוט של מזונות ומצבי צבירה שלהם שמותר לי לאכול כבר עכשיו ואיך ובאיזה קצב להתקדם....? האם לחם וחלב אסורים בגלל המרכיבים שלהם או בגלל הטקסטורה שלהם? אם אדע זאת - אולי אוכל להסיק לגבי מאכלים קרובים אחרים... מתי ניתן לנסות ירקות ופירות טריים? וכולי וכולי.... אודה על כל אינפורמציה או הפנייה לאתר (גם אנגלית) או מסמך. הניתוח עצמו, אגב, מדהים. חזרתי הביתה כעבור 36 שעות, החתכים נראים יפהפה (ללא כאבים) ומאמינה ומקווה שיוכיח עצמו בהמשך. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
29/09/2001 | 09:39 | מאת: נירה אולנד

שלום נועה חסרים לי פרטים חשובים על מצבך, כמו מה הסיבה לניתוח, מה ההשלכות שלו לעתיד , האם הקיבה שלך נותרה שלמה או שחתכו ממנה חלק, האם קיבולת הקיבה מושפעת? בעיקרון אחרי ניתוחים במערכת העיכול העליונה חשוב להגיע לריפוי של הצלקת לפני שאוכלים מזונות שיכולים לגרום לגירוי , שריטות וכאב במקום הפצוע. אני מניחה שבבית החולים בו עברת את הניתוח יש מחלקת דיאטה, שתפקידה להדריך אותך לגבי החזרה לתזונה רגילה לאחר הניתוח. אם לא קיבלת הדרכה כזו, זכותך לדרוש אותה, כי בית החולים אחראי גם להחלמתך הטובה.אנא פני למחלקת הדיאטה של בית החולים, כדי לקבל הדרכה אחראית ומסודרת, שתתאים למצבך. בהצלחה ובריאות שלמה.

מנהל פורום תזונה טבעית