לנירה אולנד - פירמידת המזון (להתכתבות קודמת)
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני מתכוון לספר מאת פרופ' וולטר ווילט מביה"ס לרפואה של אוניברסיטת הרוורד. הגעתי אליו לפי איזו כתבה באתר של "וואלה". בקישור - על הספר באתר של "אמזון": http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0684863375/qid%3D997461243/sr%3D2-1/ref%3Daps%5Fsr%5Fb%5F1%5F1/103-9912717-4527811
הכנסי אל http://www.amazon.com וחפשי שם לפי שם המחבר Walter Willett שם הספר הוא Eat, Drink and be Healthy
שלום ישעיהו תודה על ההכוונה והמידע. לא השתכנעתי לקנות את הספר (המחיר די גבוה), ומהתיאור שקראתי באמזון גם לא מצאתי שום מהפיכה מחשבתית שמוצגת בספר. גם בפירמידה הקיימת והמקובלת, מספר המנות הגבוה ביותר הוא אמנם של דגנים, אך גם אצלנו יש דגש על אכילת דגנים מלאים. מנה של דגנים היא פרוסת לחם (מלא ) או חצי כוס אורז מבושל. מנה של ירקות לעומת זאת היא כוס ירק מבושל או טרי. כך שלמרות שמספר המנות של ירק מעט יותר קטן מזה של הדגנים, הכמות הנאכלת למעשה לפי הפירמידה היא של יותר ירקות מאשר דגנים. בפירמידה הישראלית אין הבחנה בין בשר למוצרי חלב, שניהם נחשבים למצרכים העשירים בחלבון, ויש לצרוך מהם מידי יום אך במתינות. בפירמידה הקיימת בהחלט יש הבחנה ברורה בין שומנים טובים ורצויים (כולל אגוזים, טחינה, אבוקדו וכד') שחשוב לצרוך מהם מידי יום, אם כי במידה מתונה בשל היותם עשירים בקלוריות, לבין מצרכים כמו ממתקים, סוכר וחטיפים שומניים, שלא חובה לצרוך אותם, וגם אם כן, בכמות מועטה ביותר. לפעמים הצגת הדברים באופן חדשני ורעשני מהווה לא יותר מעוד אמצעי להרוויח כסף ופרסום. במקרה הזה לא השתכנעתי שלדוקטור הנ"ל יש בשורה משמעותית. אם יש לך מידע נוסף מעבר למה שהתפרסם באמזון, אשמח לקבל אותו.