סויה והסרטן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, קראתי לאחרונה בעיתון על מחקר הטוען כי אכילה של מוצרים העשויים מפולי סויה עלולה לגרום לסרטן וזאת בניגוד למחקרים הקודמים. ברצוני לדעת האם שמעת על המחקר הזה ואם כן איפה אוכל לדעת פרטים על הנושא. עשאלה נוספת היא מה את ממליצה לאכול לבן אדם שנמנע מבשר אדום וממוצרי חלב. בתודה, אלי
אלי שלום, המחקרים החדשים על סויה כגורם לסרטן מתייחסים אך ורק לתוספי מזון בצורת כדורים ולא למאכלים עצמם. הטיפול בפיטואסטרוגנים, שהם החומרים הנמצאים ב"כדורי הסויה" השונים, מיועד בעיקר לנשים שלא יכלו לקחת הורמונים לגיל המעבר בגלל חשש לסרטן שד. לאחרונה נשמעים קולות הטוענים שמאחר ולסויה יש השפעות כמו של ההורמון הנשי אסטרוגן - ריכוז גבוה של פיטואסטרוגנים עלול גם הוא לגרום לסרטן, בדיוק כמו הסיכון שבלקיחת הורמונים. מה שאני יודעת בינתיים הוא שהנושא עלה רק לאחרונה והמחקרים הידועים לי התבצעו על חיות מעבדה ואין עדויות לגבי טיפול באנשים. המחקרים האמינים ביותר מתפרסמים ב- MEDLINE , הספרייה הממוחשבת של כתבי העת הרפואיים. ולגבי המנעות ממזונות - לא חייבים לאכול בשר אדום אם אוכלים עוף, הודו או דגים. גם קטניות יכולות להוות תחליף לא רע לחלבון, אבל אין שם B12. במקום מאכלי חלב אפשר לאכול מוצרי סויה (זכור! - אין סכנת רעילות מחומרים שנמצאים באוכל, רק בלקיחת אוכל בצורת כדור עלולים להיות נזקים, מאחר ובכדור הריכוז הרבה יותר גבוה). לבריאות ובתיאבון!
תודה רבה על התשובה המפורטת, אלי