פסטה - ללזר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/10/2001 | 21:37 | מאת: נעמי

לזר, תודה רבה על תשובתך אלי קודם. יש לי שאלה נוספת - כתבת שפסטה עדיפה על אורז ותפו"א. במקרה פסטה זה האוכל הכי אהוב עלי, ובמאמצים רבים אני מתנזרת ממנו כבר חודשיים, כי הייתי בטוחה שזה הדבר הכי משמין בעולם... אולי תוכל רק להגיד לי - האם אתה מתכוון לכל פסטה, או לפסטה מקמח מלא? איזה רטבים שאינם מטוגנים ועתירי-קלוריות יכולים לדעתך להוות תוספת בריאה ולא משמינה לפסטה? תודה, נעמי.

לקריאה נוספת והעמקה
07/10/2001 | 10:19 | מאת: לזר

שלום נעמי, פסטה הוא שם כוללני, נכון. אני נוהג לאכול עד 200 גרם את הספיראלי, או כל דבר המתבסס על קמח דורום. כולל, כמובן את ה"צבעוניים". אני מחפש פטוצ'יני או וורמיצ'לי, אבל קשה לי למצוא. יתכן שלא חיפשתי מספיק. למה? הנה זה בא: (אגב, היתה כאן מישהי שאמרה שאני אובססיבי. לשימת ליבך) אני נוהג לאכול בהתאם לאינדקס הגליקמי וזה נובע מהעובדה שאני סכרתי מחובר למשאבת אינסולין. אם תרצי, אמסור לך קשורית לאתר שלי. אני מאוזן מבחינת הסוכר בדיוק כמו אדם בריא וזה נותן לי את הזכות (הסובייקטיבית) להשתתף בפורום הזה. האינדקס הגליקמי בתוקף גם לגבי אנשים בריאים. הפסטות בעלות אינדקס גליקמי נמוך וזה אומר, שרמת הסוכר בגוף לא תעלה מהר מהמזון הנקלט, משום שקצב ספיגתו איטי. מכאן נובע, שאדם שבע זמן רב יותר. כידוע, אצל אדם בריא, רמת אינסולין עולה מהר בעקבות קליטת מזון פחמימתי רב. עליה ברמת האינסולין גורמת התקפות רעב. (ראי גם ספרה של גב' אולגה רז: לאכול לחם ולרזות). פסטות הן מזון עשיר פחמימות בין היתר. שימי לב: אדם סכרתי אוכל מזון עשיר פחמימות! איך זה נשמע לך? זהו הסימוכין של גב' אולגה: להיות שבע בין הארוחות - וזה נכון! בארוחה עצמה תוכלי פחות - הרזייה. (לא תמיד עובד!) כעת הפרטים: אם הגלוקוז הוא אינדקס 100, אז: ספגטי = 41 מקרוני = 45 קפליני = 45 פטוצ'יני = 32 - משהו משהו (לא אכלתי עד היום) גנוצ'י = 68 לינגואיני = 46 ספיראלי = 43 וורמיצ'לי = 35 (יש גם אורז וורמיצ'לי - לא יודע להשיג אותו) רוויאולי ממולאים עם בשר = 39 להשוואה: תפוחי אדמה אפויים = 101 (יותר מתוק מגלוקוז) סוכר = 65 (לא מספיק מתוק) אורז בסמטי (הודי) = 58 לחם רגיל לבן = 70 (יותר מתוק מסוכר, בגלל שהקמח טחון דק מאוד) אני מוסיף "עטורי עגבניות מיובשות " עבור הפסטה. העיתורים בשמן זית - זה נהדר. אפשר להוסיף גם קטשופ לא הרבה. היה כאן דיון בנושא קטשופ. אגב, בקוסוקס 100 גרם יש 25 פחמימות. אינדקס גליקמי = 65 בפסטות יש בממוצע 50 פחמימות ב-200 גרם.

07/10/2001 | 14:20 | מאת: רוז

היא פחמימה פשוטה, בלי שום ויטאמינים. קמח לבן מעובד. חוץ מזה שקל לבשל אותה, אין בה הרי כלום......זה בערך כמו לאכול לחם לבן..... פסטה אם מבשלים אותה טוב, היא טעימה, אבל זהו, עד כאן, שעה אחרי הארוחה, הילדים שלי מחפשים מה לאכול, היא סתם מנפחת. מבחינתי היא ג'אנק פוד.

07/10/2001 | 15:18 | מאת: רינת

תודה

07/10/2001 | 22:07 | מאת: נעמי

תודה רבה לזר על תשובתך המפורטת. מחר בבוקר אני אלך לסופר לקנות לי שוב פסטה (יש!!!!) אני שמחה לשמוע שרמת הסוכר שלך מאוזנת. כמו שאתה יודע, גם אם המצב לא היה כזה, יש לך כמובן את הזכות להשתתף בפורום הזה כמו לכל אחד אחר. חג שמח, נעמי.

09/10/2001 | 23:07 | מאת: עדינה בכר

נעמי שלום אני מסכימה עם דבריו של לזר, אני בהחלט בעד הפסטה והנה מתכון לפסטה ברוטב פטריות מוקרם (ודל שומן וקלוריות) החומרים אפן ההכנה חב' פסטה מבשלים את הפסטה לפי ההוראות 2 כוסות חלב רזה מטגנים את הפטריות בשמן הזית 2 חב' אבקת מרק לייט פטריות מוסיפים את החלב, אבקת המרק והתבלינים חב' פטריות טריות חתוכות ומבשלים עד להסמכה, שופכים מעל הפסטה פלפל לבן, אגוז מוסקט ומגישים כפית שמן זית אפשר גם להכין רוטב עגבניות דיאטטי (מערבבים בכוס מים רותחים תבלינים כמו מלח, פלפל, אורנו, פפריקה), מטגנים בכפית שמן זית שום, עגבניות וירקות נוספים אם רוצים כמו קישואים או חצילים, מוסיפים את הנוזלים , אפשר להוסיף בזיליקום טרי וזורים מעל הפסטה

10/10/2001 | 00:00 | מאת: לזר

תודה גב' עדינה, בהחלט כדי לנסות.. נראה טעים. לזר

מנהל פורום תזונה טבעית