שוקולד

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/09/2000 | 16:04 | מאת: דבורי

קראתי לא מזמן כתבה בעיתון .שהשוקולד או הקקאו הורסים את הקלציום שיש בחלב, כלומר אם לדוגמא עד היום חשבנו ששוקולד חלב בריא כי יש בו חלב , או כדאיי לקנות לילד נעדן חלב עם שוקו מתברר למעשה שהקקאו הורס את הערך התזונתי של החלב. לדוגמא עד היום נהגתי לקנות לבנותיי גלידת שוקולד בהנחה שהן תאכלנה משהו בעל ערך תזונתי . האם זה באמת נכון? הרי להרבה מאד מוצרי חלב מוסיפים קקאו על מנת לשפר את הטעם ולגרום לילדים לאכול. מה עושים? ומה באמת הערך התזונתי של השוקולד האם הוא כל כך מזיק?

01/10/2000 | 10:58 | מאת: סמדר בן נון

שלום דבורי, אכן, עד לאחרונה הומלץ להימנע מקקאו מאחר ויש בו חומר בשם אוקסלט, שמפריע לספיגת הסידן (ולא "מקלקל"). התוצאה - לא כל כמות הסידן שיש בשוקולד נספגת. מצד שני, בקקאו יש גם מגנזיום, שמגביר את ספיגת הסידן, ואולי יש עוד חומרים שמסייעים בספיגה ועדיין לא ידוע לנו המנגנון - ולכן ההמלצה היום היא שאם הילדים לא אוכלים שום מוצר חלב אחר - עדיף קקאו ושוקולד על כלום. באופן כללי - לא הייתי משתמשת בגלידת שוקולד או בשוקולד בכלל כמקור לתוספת ערכים תזונתיים לתפריט. יש מספיק מזונות אחרים, מזינים הרבה יותר, בעלי תכולת סוכר ושומן נמוכה יותר, שעדיף לתת כאשר רוצים להעשיר את התפריט של הילדים. שנה טובה ומתוקה.

17/09/2005 | 10:23 | מאת: סבינה

כאשר אומרים שקקאו מונע ספיגת סידן, על איזו כמות מדובר? ז.א. כמה שוקולד אפשר לאכול ללא סיכון. תודה, סבינה

מנהל פורום תזונה טבעית