חלב מלא

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/10/2001 | 11:05 | מאת: אביטל

שלום, מה זה חלב מלא ומה ההבדל בינו ובין חלב רגיל ? מה היתרונות והחסרונות לשימוש בו ? תודה

13/10/2001 | 17:54 | מאת: נירה אולנד

שלום אביטל המונח "חלב מלא" מתכוון לחלב בעל 3.5% שומן, ולעתים יותר. בעבר המונח הזה תאר חלב שמגיע מהפרה בלי לעבור שינויים מלבד פסטור, שהוא חימום לחום 60 מעלות במטרה להרוג חיידקים בחלב. כיום חלב שמגיע לתנובה עובר תהליכים רבים, כולל הפרדה מוחלטת של השומן מהמים, ואחר כך הוספת השומן בחזרה על פי אחוזי השומן הנמכרים בשוק, בדרך כלל מדובר כיום באחוזי שומן 2.8, 1 ו- 0. מבחינה בריאותית אין הבדל משמעותי בין אחוזי השומן השונים, למי ששותה עד כוס חלב ביום. מעבר לכך, לאנשים בוגרים עדיף לבחור באחוזי שומן נמוכים יותר. ילדים יכולים להינות מחלב בעל אחוזי שומן גבוהים יותר. לרוויה.

מנהל פורום תזונה טבעית