צמחונות והשפעתה לטווח ארוך

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

31/07/2000 | 23:49 | מאת: תמי ינאי

שלום, בתי בת 25 כבר שמונה שנים צמחונית. קראתי לאחרונה שיתכן ויחסר לה ויטמין b12 והדבר עלול לגרום לבעיות שונות. מה הם תחליפי המזון המומלצים לצמחונים? האם הם אינם מסוכנים? ( קראתי את תשובתך בענין הסויה והסרטן). תודה, תמי ינאי

לקריאה נוספת והעמקה
01/08/2000 | 12:41 | מאת: סמדר בן נון

שלום תמי, צמחונים צריכים לדאוג לתחליפי חלבון, ברזל, אבץ ו- B12 שמצויים בעיקר בבשרים. חלבון טוב יש גם בביצים, קטניות (שעועית, חומוס, עדשים) וסויה (אין חשש לאכול סויה). ברזל יש בקטניות, טחינה ושומשום, מעט ירקות ירוקים, ואבץ ניתן לקבל גם מאגוזים למיניהם, גרעינים ופירות יבשים. הרכיב התזונתי שאין לו תחליף מהצומח הוא ויטמין B12 שנמצא רק במוצרים מהחי. אפשר לקבל אותו גם מביצים ומוצרי חלב אבל כדאי לבצע בדיקה כדי לדעת מה מצב ה"מחסנים" בגוף. (בדיקת דם פשוטה). אם יתגלה מחסור - אפשר לקחת כדורי מציצה של הויטמין, אין סכנת רעילות. כל עוד מקפידים על קבוצות התחליף - אין שום בעיה להיות צמחוני ובריא. בתיאבון!

מנהל פורום תזונה טבעית