תזונה בבן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/10/2001 | 20:12 | מאת: mnirit

בני אוטוטו מצטרף לבית תינוקות (יהיה בן 9 חודשים). נהוג לאכול שם דברים שעד עתה ממש נמנענו מלנסות בבית עקב היותם אלרגניים או לא מתאימים למערכת עיכול של תינוק. מה דעתך על מוצרי חלב פרה (גבינה לבנה, יוגורט), פירות כמו מלון ואפרסק, פירות הדר, עגבניה, זיתים, טונה, במיה, מוצרי קמח (לחם לבן, פסטה). האם כדאי להתעקש על המנעות ממזונות מסוימים? ועוד דבר, כיום רב תזונתו עדיין מתבססת על הנקה (אוכל "טעימות"), בעקבות כניסתו למעון כנראה ירדו מספר ההנקות ביום. האם תוכלי להמליץ לי על תחליפים (אוכל מוצק) הולמים? בתודה מראש על תשובותייך.

17/10/2001 | 07:37 | מאת: אביטל

את יכולה לשאול את השאלות האלה גם בפורום הנקה, שם מתמחים בזה. או לעשות חיפוש על מוצקים בפורום הבא http://www.leida.co.il/forum.asp

17/10/2001 | 10:38 | מאת: רוז

בתור אמא לשמונה, אני יכולה לספר לך שילד בגיל 9 חודשים יכול לאכול מהכל, אבל אם רוצה אפשר להחליף הנקות בבקבוק עם תחליף חלב, ארוחת פירות ביום אוכל תינוק החל מ-4 חודשים, וגם ארוחת ירקות, עם קצת עוף טחון, או אפילו בשר, אבל לא נהוג לתת הכל מיד, ובבת אחת, אלא מתחילם עם מוצר אחד, כמות קטנה ושמים לב לתגובות, אם אין תופעות של אלרגיה, או שילשולים, אפשר להמשיך הלאה, בין הארוחות אפשר לתת ביסקויט, חתיכת לחם ביד, אבל כמובן תמיד תחת השגחה. אין מה לעשות אמא'לה, הילד לא ימשיך לינוק עד אינסוף, עוד מעט תמצטרכי לקנות לו זוג נעליים, אז מה? הוא גדל, ובע"ה ימשיך לגדול את רק צריכה לגדול איתו ולהנות מכל חידוש.

17/10/2001 | 13:49 | מאת: mnirit

היום ההמלצות להתחיל עם אוכל מוצק רק מגיל חצי שנה (הוראות משרד הבריאות וטיפות החלב בארץ) במיוחד אם מדובר בתינוק יונק. תחליף חלב אם לעולם לא יצליח להחליף את חלב האם על כל מרכיביו התזונתיים והחיסוניים אז אם התינוק יונק למה בכלל לחשוב על אופציה כזו? בני מוכן לנסות ולטעום מהכל ואני משתדלת כן לתת לו יומיום ארוחת פירות וירקות עם עוף אבל שאלתי לא היתה לגבי עצם המעבר לאוכל מוצק אלא האם יש מזונות שמומלץ להמנע מהם בשנה הראשונה, מזונות אלרגניים כמו פירות טרופיים או שקשים לעיכול כמו מוצרי חלב פרה או קמח לבן. בכל אופן תודה רבה על שהקדשת לי מזמנך וענית להודעתי. והמון המון בריאות לך, ל- 8 ילדייך (כל הכבוד!!!) ולכל משפחתך.

מנהל פורום תזונה טבעית