קלוריות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, רציתי לדעת האם משתנה הרכב הקלורי של ירק או פרי אם הוא טרי או אם הוא מבושל או מאודה ? או הרכב אחר משתנה ? בברכה עדי דורון
לקריאה נוספת והעמקה
הערך הקלורי הוא אותו ערך, מה שמשתנה זה בדרך כלל תכולת הויטמינים, הרבה מהם נהרסים בבישול או באידוי, ואז מאבדים חלק מהערך התזונתי של הירק.
עדי שלום אכן אין שינוי בערך הקלורי, מה שנהרס בבישול הוא בעיקר ויטמין C שרגיש לחום, הסיבים והמינרלים (סידן, אשלגן, מגנזיום) נשמרים, רצוי לקצר את משך הבישול