קלוריות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/10/2001 | 12:51 | מאת: עדי

שלום רב, רציתי לדעת האם משתנה הרכב הקלורי של ירק או פרי אם הוא טרי או אם הוא מבושל או מאודה ? או הרכב אחר משתנה ? בברכה עדי דורון

לקריאה נוספת והעמקה
27/10/2001 | 18:49 | מאת: רות

הערך הקלורי הוא אותו ערך, מה שמשתנה זה בדרך כלל תכולת הויטמינים, הרבה מהם נהרסים בבישול או באידוי, ואז מאבדים חלק מהערך התזונתי של הירק.

30/10/2001 | 11:03 | מאת: עדינה בכר

עדי שלום אכן אין שינוי בערך הקלורי, מה שנהרס בבישול הוא בעיקר ויטמין C שרגיש לחום, הסיבים והמינרלים (סידן, אשלגן, מגנזיום) נשמרים, רצוי לקצר את משך הבישול

מנהל פורום תזונה טבעית