נמאס הספורט
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לפני כשלושה חודשים הייתי מתאמנת מכורה, שעה אירובי ושעה עיצוב כארבע פעמיים בשבוע וכעת הספורט החל להיות משעמם אותי וממש לא בא לי לעסוק שוב בספורט. יש לי היום חשש כבד לעלות שוב במשקל אחרי שהורדתי כ 10 ק"ג ויש לי מדי פעם התקפות של אוכל (בולמוס רציני מאד) תמיד בא לי משהוא טעים אני לא יודעת מה לעשות אני מרגישה כבדה ומיואשת ומאד דיכאונית בבקשה עזרי לי לא לחזור לסיוט שההיתי נתונה בו בתודה מראש כנרת.
היי, מומחה בספורט אמנם אני לא אך בתור אחד ש"מכור לספורט" כמוך יש לי טיפ קטן עבורך. זה באמת לא מפתיע שלאחר שהתאמנת בצורה כזו אינטנסיבית לא בא לך עוד .. הרי הספורט הוא רק חלק מחייך בניגוד לספורטאי מקצועי שזה כל חייו. אישית אני מתאמן 2-3 פעמים בשבוע (לפחות פעמיים, לא יותר מ-3) משתי סיבות : מרווח מנוחה פיסי כדי שהגוף יתאושש, ומרווח מנוחה מנטלי - כדי שלא ימאס ושיהיה טעם לעוד ... נסי לעשות ספורט שאת אוהבת בכמות פחותה יותר ממה שעשית ותגלי שיחזור לך החשק בצורה בריאה ומהירה ביי
כנרת שלום, את העזרה את צריכה לחפש לא דרך תשובות מקוצרות ושטחיות במחשב, אלא בדרך של ייעוץ תזונתי מתמשך, ממנו תקבלי תמיכה וכדי להימצא באיזשהו מעקב. כדי לשמור על משקל חדש לכל החיים הפיתרון חייב להיות בדרך של שינוי הרגלי אכילה ואימוץ של דרך חיים בריאה יותר, ולא בדרכים מהירות שטובות רק לטווח הקצר. אם תאכלי ארחות מסודרות ברווחים קבועים יש פחות סיכוי שתרגישי צורך "לבלוס" אוכל בכמויות, ואם לא תעסיקי את עצמך במחשבות על אוכל ומשקל - לא תרגישי לחוצה ואשמה כשאת אוכלת מעט יותר מדי פעם, כל עוד תדעי איך לאזן בחזרה. כדאי לגשת לדיאטנית קלינית או לקבוצת תמיכה כדי ללמוד לסגל לעצמך דרך חיים נבונה בהצלחה!