חלב
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
למה תורמים החלב ומוצריו? האם הוא באמת נחוץ או שאפשר להחליפו במוצרים אחרים? האם יש סוגי חלב שמתאים לאנשים מסויימים ואחרים לאנשים אחרים? קראתי בספר על רפואה טבעית שהחלב הרגיל מהחנויות לא נחוץ ורק חלב מיוחד (לא ברור למה הכוונה) הוא חיוני. מהוא החלב המיוחד האם הכוונה לחלב לא של פרה? אילו חלבים עדיפים?והאם בחלב עם פחות אחוזי שומן הערכו התזונתי גם יורד? אשמח לקבל מידע על הנושא
שלום דקלה, הרפואה הטבעית מנסה להוציא לחלב "שם רע" כבר הרבה זמן, ולא תמיד בצדק. נכון שיש אוכלוסייה שרגישה למוצרי חלב - הדבר יכול להתבטא בתופעות כמו שלשולים, גזים, או תופעות אחרות - אבל יש אנשים שגופם לא מושפע באיזשהו אופן מחלב. חלב תורם לנו חלבון באיכות גבוהה וכן סידן - אין מזון שהסידן נספג ממנו בכזו יעילות כמו ממוצרי חלב ! בנוסף החלב מהווה מקור מצויין לעוד ויטמינים ומינרלים הנחוצים לתפקוד היומיומי. לטענת יצרני החלב - אין ירידה בערכים התזונתים כאשר מפחיתים אם אחוזי השומן. אנשים הרגישים לחלב יכולים לשתות חלב סויה במקום. גם הוא תורם לנו חלבון וסידן. אבל מי שלא אוהב חלב סויה (הטעם שלו קצת שונה) ולא רגיש לחלב - יכול להמשיך לשתות ולאכול לתיאבון !
לסמדר בן נון מנהלת הפורם שלום החלב ומוצרב תורמים להרס תאי הגוף והוא הגורם מ"ס 1 של בריחת סידן מהגוף בגלל הזרחן שבו בחלב יש חומרים ומרכיבים הגורמים לדלקות וגידולים סרטניים ממהירים , החלב גורם לבעיות פריון ובמיוחד לפגיעה בזרע של הגבר . זו רשימה מאוד קטנה שיש לזקוף לזכות צרכני החלב על כול החולי שגורם לגוף האדם בחלב אן שום ויטמינים ומינרליים אלה חומרים מסרטנים בלבד שומר נפשו ירחק מיחלב אני מפנה אותך ל"ר אבני אריה שכתב החלב רעל לאדם ולמחקרב של המדען רוברט כהן מהרצות הברית בספרו החלב רעל קטלני בארצות הברית ירדה צריכת החלב ב 80% ביפן לא צורכים חלב לכן תוכלת החיים עומדת על 120 שנה אנשים מתים בריאים נושא החלב הוא עניין פולטי וכלכלי בלבד ולא בריאותי טובת האזרח לא מענינית את הפוליטקים והכלכלנים אלה הכסף בלבד דוגמה כול המחקרים האחרונים על החלב ממומנים ע"י החברות המכניסות לכיסם ולפולטקיים מילירדים של שקלים מידי חודש למה אתם מצפים שתזונאי יכתוב דבר רע על החלב כאשר יצרני החלב ממנים את משכורתו ומכניסים מליונים של שקלים למחקרב שהוא חיי מהם ? עכול פוליטה כסף שחיתות שחיתות מקומות עבודה על גבם של חולי חסרי הידע וחולי הסרטן הרבים חומר למחשבה סמדר בן-נון כתב/ה: ------------------------------- שלום דקלה, הרפואה הטבעית מנסה להוציא לחלב "שם רע" כבר הרבה זמן, ולא תמיד בצדק. נכון שיש אוכלוסייה שרגישה למוצרי חלב - הדבר יכול להתבטא בתופעות כמו שלשולים, גזים, או תופעות אחרות - אבל יש אנשים שגופם לא מושפע באיזשהו אופן מחלב. חלב תורם לנו חלבון באיכות גבוהה וכן סידן - אין מזון שהסידן נספג ממנו בכזו יעילות כמו ממוצרי חלב ! בנוסף החלב מהווה מקור מצויין לעוד ויטמינים ומינרלים הנחוצים לתפקוד היומיומי. לטענת יצרני החלב - אין ירידה בערכים התזונתים כאשר מפחיתים אם אחוזי השומן. אנשים הרגישים לחלב יכולים לשתות חלב סויה במקום. גם הוא תורם לנו חלבון וסידן. אבל מי שלא אוהב חלב סויה (הטעם שלו קצת שונה) ולא רגיש לחלב - יכול להמשיך לשתות ולאכול לתיאבון !