שאלה נוספת בקשר לצמחונות והמוגלובין
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
עדינה בכר שלום רב, תודה על תשובתך הקודמת. גם אני לא ראיתי אצלי קשר בין ברזל לרמת ההמוגלובין הגבוהה שלי. יש לי אנמיה קלה וחוסרים בברזל, אבל ההמוגלובין שלי גבוה יחסית. הוא גם "קופץ" בקיצוניות כאשר בבדיקה אחת הוא מראה 11.5 וחודש אחריה 16.5 (קרה בעבר). הוא נמצא על ערכים גבוהים נורמאלים בדר"כ (אני בודקת מדי פעם) של 14 ו-15. אני שותה המון. לא נראה לי שאני מיובשת, על אף שה-16.5 נמדד ביום ממש ממש חם. אני לא לוקחת תוספים. לא מעשנת. ואין לי מחלה גנטית שיכולה להסביר את רמת ההמוגלובין הגבוהה. אז אמרו לי שיותר מדי קפאין עלול להיות הסיבה? או אכילה של הרבה ירקות ירוקים כמו חסה ותפוחים ירוקים...זה נכון? תודה מראש.
שלום רז קוראים לי נירה, אבל לא חשוב....:-) הקפיצה ברמות ההמוגלובין שמצאת יכולה בהחלט לנבוע מטעות במעבדה, זה קורה לא מעט. בדרך כלל ההמוגלובין שלך גבוה, ולדעתי הסיבה יכולה להיות גנטית. (זה לא אומר שמישהו מההורים שלך בהכרח יש לו גם כן המוגלובין גבוה, יש תכונות גנטיות שלא נראות אצל ההורים, ואף על פי כן הן גנטיות). לא מדובר כאן על מחלה, אלא על תכונה. את יכולה לחיות חיים בריאים וארוכים מאד עם המוגלובין גבוה. אכילה של ירקות ירוקים, תפוחים וכד' לא יכולה לגרום לעליה בהמוגלובין ככל הידוע לי. גם לא ידוע לי קשר בין קפאין לבין רמת המוגלובין. את נשמעת די מודאגת, ולדעתי שלא בצדק. המוגלובין גבוה ברמה שהוא אצלך אינו בעייתי, הוא חריג קצת, אך בהחלט לא צריך להדאיג אותך. אם את בכל זאת מודאגת, תרמי דם מידי כמה חודשים. תרומת דם מצילה חיים ומורידה אצלך את רמת ההמוגלובין. בהצלחה.