הריון וחלב
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
סמדר שלום בעבר נהוג היה לאמר כי אם ששותה חלב ואוכלת מוצרי גבינה לרוב יהיה לה חלב להנקה. האם יש באמת קשר בין תזונת גבינות וחלב לכמות החלב שתהיה זמינה להנקה? אני כרגע בתחילת הריוני ,ועל אף שתמיד נהגתי לאכול מוצרי חלב למכביר. בעצם זו היתה רוב תזונתי... עתה , משהריתי התהפך העניין ,אין לי שום חשק למוצרי חלב ודומיו. האם אני עלולה להפגע מכך? (בעניין ההנקה ובכלל?) תודה רבה
שלום רונית ומזל טוב, בעבר חשבו שיש להגביר את צריכת מוצרי החלב בתקופת ההנקה מכיוון שחששו מירידה בצפיפות העצם עקב מעבר המינרלים לתינוק. כיום יש מחקרים שמראים שבתקופה זו הגוף מפעיל איזשהו מנגנון פיצוי ומגביר את קליטת הסידן בגוף, כלומר שבסה"כ אין שינוי במסת העצם, ותוספת סידן מבחוץ לא משנה כ"כ. לכן ההמלצות לצריכת סידן לאשה מניקה או לא מניקה נשארו אותו דבר, אבל - גם ההמלצות ה"רגילות" מדברות על כמות סידן של כ- 1000 מ"ג ליום, שזה המון. כדאי מאד שתקפידי על צריכת כל מוצרי המזון לשם גיוון ואיזון התפריט. אם כרגע לא מתחשק לך חלב נסי למצוא תחליפי עשירים בסידן כמו מוצרי סויה, טחינה, סלרי, כרוב, שקדים וכו'.
מדובר כמובן לא רק על אשה מניקה אלא גם על אישה הרה.