אפרסמון ובננה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
בני בן שנתיים וחצי אוהב לאכול בננות . רציתי לדעת האם כדאי להגביל אותו באכילת בננות , ומהם הויטמינים שבננה מכילה . האם מומלץ לתת לילד בגילו לאכול אפרסמון ? או להמתין קצת שיגדל ? בתודה
כנסי לאתר הבא, יש שם טבלאות תזונתיות מלאות: http://www.dietnet.co.il/diet/index1.asp
בננה בריאה מאד, יש בה הרבה אשלגן אבל כמו כל דבר, לא להגזים. אפרסמון עלול לגרום לעצירות, למיטב ידיעתי.
באפרסמון יש הרבה פקטין, אז למה עצירות? מעלילים את זה גם על בננה, אבל אף פעם לא נוכחתי לראות שזה נכון. להיפך, הפרי היחידי שאני יכולה להעיד עליו שהוא עוצר הוא סברס, ואולי גם תפוחים חמוצים, כל השאר, הם בסדר, עד משלשלים, תלוי בכמויות.
אצלילמשל, הבננות מגיעות בשני אשכולות ענק, לבני המשפחה, אשכול אחד בשל, והשני קצת פחות שיחזיק עוד יום יומים, בפועל, מחסלים אותם הקטנים ביום אחד, את כולם, ועד היום אין לנו צרות עם זה, בננה וילדים, תפורים בהתאמה מלאה, קל לקלף, עשיר תזונתית , ללא חרצנים או חלקים קשים, ולא משלשל, לגבי אפרסמון,אם אין בעיות מעים לילד, אפשר לתת, אלא מה, לא יותר מאחד ביום.
שלום אמא של שי כדי לענות על שאלותייך באופן מלא אני צריכה לדעת האם שי לועס ואוכל בלי בעיות , האם משקלו תקין לגבהו ולגילו. אם התשובות לשתי השאלות הן "כן", אז אין כל מניעה ששי יאכל בננות וגם אפרסמון. יחד עם זאת, חשוב לשים לב: 1. הכלל החשוב ביותר בתזונה בריאה הוא גיוון: כדאי להשתדל לגוון את המזונות הניתנים גם לילד וגם לשאר בני המשפחה. ולפי עקרון זה אין כל טעם בכך שיום אחר יום שי יאכל כמה בננות, כי זה יגיע על חשבון מזונות אחרים שמכילים גורמי תזונה אחרים וחשובים לא פחות. 2. קליפת האפרסמון ידועה לשמצה כגורמת סתימות מעיים וכד'. כדאי לתת את האפרסמון מקולף, או מקולף חלקית, או לדאוג לכך ששי אכן לועס את הקליפה היטב ולא בולע חתיכות גדולות שלה. מסיבה זו גם אכילת האפרסמון לצעירים ולבוגרים מוגבלת בדרך כלל ל 2 אפרסמונים ליום ולא יותר, כדי שלא תיווצר סתימה. 3. בננה היא פרי עתיר אנרגיה (יחסית עשיר בקלוריות), ומכילה ויטמינים ומינרלים מכל הסוגים. היא ידועה כמקור טוב לאשלגן, אך אשלגן הוא מינרל שקיים כמעט בכל המזונות שאנחנו אוכלים. אפרסמון גם הוא עתיר אנרגיה, ועשיר מאד בנגזרת הצמחית של ויטמין A , בדומה לגזר, בטטה וכו'. 4. טוב מאד ששי אוהב לאכול פירות, זה תמיד עדיף מממתקים, שוקולד וכו', הפירות מכילים סיבים, ויטמינים ומינרלים, סוכרים טבעיים בסביבתם הטבעית. אך כמו בכל דבר- כדאי לאכול גם פירות במידה ובגיוון של סוגי הפירות. בתיאבון.