שאלה על גרגירי חומוס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/01/2002 | 11:37 | מאת: נולי

מה יותר בריא מבחינת הערכים התזונתיים ; חומוס גרגירים מקופסת שימורים או חומוס יבש מחנות טבע. אם זה האפשרות השנייה איך מבשלים אותו ומהם הערכים התזונתיים של חומוס גרגירים . שאלה שנייה-מה ההבדל בין עדשים אדומות לעדשים ירוקות והאם הם מכילים יותר חלבונים מפחמימות. תודה על המענה.

02/01/2002 | 14:47 | מאת: שלומי

מה קרה נולי, אתה דלוק על חומוס ? חומוס יבש בבישול ביתי, אין מה להשוות !!! אבל צריך להשרות כמה שעות, לבשל כמה שעות , לסנן, לשפוך על מגבת ולתבל. אל תשכח, יש אומרים שזה עושה גזים !! יום נעים וצח ומלא אויר נקי לך ולכל המאזינים

02/01/2002 | 16:38 | מאת: נולי

אם אין לך יכולת לענות תיאורטית על השאלות הענייניות ששאלתי אז אל תענה. תשובתך נמוכה ולא ראויה. ואני אישה ולא גבר. ):

02/01/2002 | 20:34 | מאת: יעל

מהקופסא אף פעם לא יכול להיות טוב יותר , ברור שיבש, אפילו מהמכולת, לא מחנות טבע, לא חיב. מה הערכים התזונתיים? חלבון כמובן, ועוד כמה דברים לפי הטבלא, חומוס מאוד בריא, וטעים, בכל צורה הוא טעים.

02/01/2002 | 20:37 | מאת: יעל

מהקופסא אף פעם לא יכול להיות טוב יותר , ברור שיבש, אפילו מהמכולת, לא מחנות טבע, לא חיב. מה הערכים התזונתיים? חלבון כמובן, ועוד כמה דברים לפי הטבלא, חומוס מאוד בריא, וטעים, בכל צורה הוא טעים.

03/01/2002 | 10:27 | מאת: לזר

שלום נולי, יש קצת הבדלים בין החומוס היבש והחומוס מקופסה, אבל בקו תחתון החומוס הוא פחמימה מצוינת, בגלל שיש לה אינדקס גליקמי נמוך. עף על פי שיש בחומוס 60% פחמימות הוא נספג לעט בגוף וככזה הוא משביע מאוד. היותו בעל אינדקס גליקמי נמוך מצביע על כך, שהאינסולין בגופך לא יעלה במהירות וזה נהדר. אפילו האירופאים מודעים וממליצים על תזונה בריאה מבוססת חומוס. לזר

03/01/2002 | 11:03 | מאת: שלומי

אף על פי

03/01/2002 | 18:44 | מאת: נירה אולנד

שלום נולי, שלומי , יעל וכולם ניפחתם את הפורום עם התנצחויות שמקומם בצ'טים של וואלה, לא פה. אז בבקשה צנזרו בפעם הבאה. ולשאלתך, נולי: חומוס בקופסא הוא חומוס יבש שבושל, בדרך כלל ללא חומרי שימור, ולכן הוא אפשרות טובה לאכילה. הבעיה המרכזית איתו היא שבדרך כלל מבשלים אותו בלוויית אבקת סודה לשתיה. זה לא משנה לטעם, אך גורם לקטניות להתרכך הרבה יותר מהר, ותוך כדי כך גם הורס את הויטמינים מקבוצת B שנמצאים בקטניות. לכן, אם אפשר, נראה לי שעדיף לבשל חומוס בבית ללא סודה לשתיה. חומוס בסופר גדל עם חומרי הדברה, חומוס בחנות טבע שכתוב עליו אורגני, גדל ללא חומרי הדברה (בתקוה שמספרים לנו את האמת). מבחינת אופן הבישול: חומוס מתבשל המון המון זמן. בכל מקרה רצוי להשרות אותו במי ברז לפחות ל 8 שעות לפני הבישול. אחר כך לסנן את המים ולשטוף היטב (למים מופרשים חלק מהחומרים שמפריעים לעיכול החומוס, לכן חשוב להחליף את המים). כעת יש לך שתי דרכים: 1. לשים את החומוס בסיר, לכסות במים, להרתיח, להקטין את האש ולבשל במשך 2-4 שעות עד שהחומוס רך. 2. להפעיל את התנור (אם יש לך) על חום שבת. להרתיח את החומוס עם מים כדי כיסוי בסיר שאפשר להכניס לתנור, לכסות היטב, ולהכניס לתנור על חום שבת למשך 6-7 שעות, עד שהוא מוכן ורך. אפשר למשל לעשות זאת בלילה, או ביום שישי כשמכינים חמין. בשתי השיטות חשוב מאד לא להוסיף מלח בזמן הבישול. המלח מקשה את החומוס ומאריך מאד את משך הבישול. אני נוהגת לבשל חומוס בשיטת התנור, בכמות גדולה. אחרי שמתקרר אני מסננת, מחלקת למנות בגודל כוס, שמה בשקיות ניילות לסנדוויצ'ים, סוגרת ושומרת במקפיא. כך תמיד יש לי גרגרי חומוס מוכנים לשימוש, שדורשים רק הפשרה. מבחינת ערכים תזונתיים: כל הקטניות מכילות חלבון ופחמימות, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, מינרלים נוספים, ויטמינים מקבוצת B, ועוד. חומוס מבושל מכיל 6.5 גרם חלבון ל 100 גרם(מנה של חצי כוס בערך) עדשים מכילות 7.2 גרם חלבון ל 100 גרם. ההבדל בין עדשים אדומות וירוקות הוא הקליפה. האדומות הן מקולפות, לכן הן מתבשלות מהר יותר והופכות למחית. הירוקות מתבשלות יותר זמן, שומרות על צורתן, וכמובן מכילות יותר סיבים תזונתיים, בגלל הקליפה. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית